Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Реєстрація автономок вигідна для споживачів газу

20 грудня 2015 р., 19:30

За півроку "Закарпатгаз"увів в експлуатацію майже 3,5 тисячі котлів.

Проте поле діяльності в цьому сенсі й надалі залишається широким: на реєстрацію в багатоповерхівках очікують понад 2,8 тисячі «автономок».

Питання узаконення газового обладнання для семи тисяч абонентів, котрі внаслідок прийнятого свого часу у вольовий спосіб виконкомом Ужгородської міськради рішення про відміну централізованого опалення користувалися незареєстрованими котлами, гостро постало з огляду на різке зростання тарифів на природний газ навесні поточного року та їх різницю в період застосування пільгової ціни на газ для квартир із котлами, що були прийняті в експлуатацію, та тими, які були встановлені самовільно.

ПАТ «Закарпатгаз» пішло назустріч споживачам, півроку тому запровадивши знижені розцінки на пуск у експлуатацію незареєстрованих «автономок». Тож виготовлення технічної документації та проведення обстеження газоспоживаючого обладнання на відповідність правилам безпеки і будівельним нормам обходиться наразі у 347,73 грн; просто пуск газу, коли всі документи в нормі, тобто за спрощеною схемою – трохи більше 33 грн. Якщо ж виявляється, що газові прилади змонтовані з порушеннями, що можуть обернутися ризиками у сенсі безпеки, крім уже згаданих 347,73 грн за оформлення документів та пуск газу споживач у повному обсязі розраховується за будівельно-монтажні роботи, що приводять незареєстроване обладнання до регламентованих норм, інформує «Закарпатгаз».

— Ми закликаємо наших клієнтів не збавляти темпів реєстрації «автономок» у багатоповерхівках, — наполягає начальник управління експлуатації систем газопостачання головного управління товариства Зіновія Стецків.


OLEXA 20.12.2015 21:52 IP: 107.231.55.37
В чому проявляється вигода???

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp