Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про "Турботу" - в першу чергу

24 грудня 2015 р., 15:40

Говорили на пленарному засіданні депутати.

На першому пленарному засіданні другої сесії облради депутати майже одноголосно затвердили Програму «Турбота» для посилення соціального захисту громадян на 2016–2018 роки.

Цьому передувала копітка робота в профільних комісіях, у ході яких внесено низку важливих уточнень і доповнень із захисту інтересів краян та посилення контролю за правильністю нарахування і виплатою матеріальних допомог соціально незахищеним жителям Закарпаття.


Мета Програми полягає у реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, наданні матеріальної допомоги малозабезпеченим, непрацездатним, важко і хронічно хворим громадянам, багатодітним і неповним сім’ям, громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, особам з обмеженими фізичними можливостями, у тому числі дітям-інвалідам, а також учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщеним особам, іншим громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки; підтримці громадських організацій інвалідів та ветеранів, інших громадських об’єднань тощо.

Фінансування ж заходів Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених для її реалізації в обласному бюджеті на відповідний бюджетний період. Відтак, прогнозний обсяг фінансування Програми становить 96682,0 тис. гривень, в тому числі у 2016 році – 30537,0 тис. гривень, у 2017 році – 32228,0 тис. гривень, у 2018 році – 33917,0 тис. гривень.

- Прийняте рішення дасть можливість подбати про соціальний захист населення, покращити матеріально-побутовий стан соціально незахищених категорій громадян, надати їм конкретну соціальну та економічну допомогу, сприятиме інтеграції у суспільство значної частки населення області, а також дасть змогу створити сприятливі умови для залучення їх у всі сфери суспільного життя, - резюмував голова облради Михайло Рівіс.



Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp