Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Робітничі кадри на Закарпатті готуватимуть відповідно до потреб регіону

29 грудня 2015 р., 12:00

Петро Лазар, директор департаменту фінансів облдержадміністрації прокоментував новації Державного бюджету на 2016 рік, які стосуються регіонів.


Найперше він підкреслив, що зарахування єдиного податку залишається у повному обсязі до бюджетів органів місцевого самоврядування. У проекті бюджету передбачалося, що податок розподілятиметься між державним, обласним рівнями та органами місцевого самоврядування.
Фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, за словами Петра Лазара, здійснюватиметься з державного бюджету.

Повернено розмежування видатків на охорону здоров'я за видами медичної допомоги до діючої системи. Первинна та вторинна (спеціалізована) медична допомога фінансуватиметься, як і раніше, з бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад. Вторинна та третинна (високоспеціалізована) і екстрена – з обласних бюджетів.

Суттєві зміни чекають на професійно-технічну освіту, яка фінансуватиметься із місцевих бюджетів. Мережа ПТНЗ, як пояснив Петро Лазар, яка розташована на території міст обласного значення, фінансуватиметься за рахунок бюджетів цих міст, інша мережа – з обласного. Є доручення Кабінету Міністрів забезпечити передачу професійно-технічних навчальних закладів з державної власності у комунальну, також мають бути вжиті певні заходи щодо модернізації мережі ПТНЗ з урахуванням їх укрупнення та здійснення підготовки робітничих кадрів відповідно до потреб регіону. При цьому введено заборону на закриття цих навчальних закладів протягом 2016 – 2018 років.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp