Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові намагаються вирішити проблему зі шкільним харчуванням учнів

13 січня 2016 р., 20:33

Все впирається у нові закони.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав Золтан Баб’як:

Згідно з новими змінами до Законів України “Про загальну середню освіту” та “Про охорону дитинства” міська рада не має права забезпечувати харчуванням всіх учнів 1-4 класів, а тільки тих, котрі входять до пільгових соціальних категорій (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах та учні 1-4 класів із сімей, які отримують поміч відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”).
Всього на сьогодні у берегівських школах навчаються 1505 дітей початкових класів, які залишаються без шкільного харчування, яке фінансувалося Державою. Тож, з цього приводу зібрав нараду з участі начальника управління освіти Маріанни Пилипенко, фінансиста освіти Марії Баткі, заступника міського голови Надії Ловги, а також секретаря міської ради Людмили Токар та начальника фінансового управління Ольги Андришин.

Під час обговорення шукали можливості забезпечення харчуванням школярів. Наразі існує можливість надавати гарячі обіди школярам через продовження минулорічного договору на місяць. Проте тут є залежність від рішення Кабміну, адже до кінця цього тижня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк визначиться чи робити зміни до законів. У разі, якщо Кабмін вирішить питання в позитивну сторону, то міська рада зможе прогодувати дітей протягом місяця (йдеться про 5 гривень на день). Далі депутатський корпус міської ради готовий допомогти батькам та виділити заплановані 2 млн грн для фінансування харчування всіх учнів початкових класів шкіл до кінця року.
В тому випадку, якщо Кабмін вирішить не змінювати законодавство, школи залишаться без обідів майже на два місяці, доки не буде прийнята окрема програма харчування учнів та витримана тендерна процедура. Проте навіть у цьому разі шукатиму спонсорські кошти для забезпечення школярів гарячими обідами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp