Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підприємці сплачуватимуть авансові платежі по-новому

18 січня 2016 р., 21:02

Ужгородські податківці звертають вашу увагу на зміни у законодавстві

Законом України від 24 грудня 2015 року №909 унесено зміни до статті. 177 ПКУ, яка регулює оподаткування доходів, одержуваних фізичними особами — підприємцями, які працюють на загальній системі оподаткування зі сплатою податку на доходи фізичних осіб з одержаного доходу.

Так, підпункт 177.5.1 п. 177.5 цієї статті викладено в новій редакції, згідно з якою авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Згідно з чинними до 1 січня 2016 р. нормами пп. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 Кодексу авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховувалися під¬приємцем самостійно, але не менш як 100% річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умо¬вах), та сплачувалися до бюджету по 25% щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).

Отже, починаючи з 2016 р. фізичні особи — підприємці сплачуватимуть авансові платежі податку на доходи фізичних осіб, розраховані з фактичної суми прибутку, одержа-ного за попередній звітний квартал, із застосуванням ставки податку на доходи фізичних осіб — 18%.

ДПІ у м.Ужгороді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp