Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві бюджет отримуватиме більше коштів від сплати земельного податку

20 січня 2016 р., 16:09

Пропозиція зацікавила

В Державній казначейській службі України вважають слушними пропозиції Мукачівської міськради щодо адміністрування земельного податку, і пропонуватимуть Міністерству фінансів України внести зміни до відповідного наказу. Про це йдеться у листі-відповіді заступника голови Державної казначейської служби України Олександра Грубіяна Мукачівському міському голові Андрію Балозі, - повідомляє Мукачівська міськрада.

Виконавчий комітет міськради розпочав інвентаризацію земель в межах міста задля контролю за своєчасністю та повнотою надходжень від сплати за володіння та використання земельних ділянок. За попереднім даними податок, через відсутність повної інформації у земельному агенстві сплачується не всіма власниками землі. Загалом, до бюджету міста у 2015 році сплачено 8 млн.242 тис. гривень. від юридичних осіб та 1 млн. 117 тис. гривень від фізичних осіб. Пропозиції міської ради мають врегулювати ситуацію.

Міська рада ініціювала внесення до наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів». Зміни стосуються зобов’язання юридичних та фізичних осіб вносити до «призначення платежу» на підставі якого здійснюється платіж на користь бюджету органу місцевого самоврядування для забезпечення контролю за відповідністю обсягів надходжень таких платежів фактичним зобов’язанням платників перед містом. Це дозволить покращити рівень сплати податку, і в першу чергу земельного.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp