Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Декларування по-європейськи на Закарпатті

26 січня 2016 р., 14:39

Закарпатська митниця видала понад 80 сертифікатів євро-форми

З 1 січня 2016 року, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, на Закарпатській митниці ДФС можна отримати сертифікат з перевезення товару EUR.1.

Сертифікат форми EUR.1 необхідний для застосування преференційних ставок ввізного мита, встановлених в зазначеній вище Угоді, або звільнення від сплати мита, та видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. З нового року контроль і видача зазначених сертифікатів здійснюється митними органами.

Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 аналогічний тому, що діє в європейських країнах. Він видається під час або після здійснення експорту товару і термін його дії становить чотири місяці.

Також одним із пунктів Угоди, передбачено надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Зокрема, перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.

Зауважимо, що для спрощення процедури видачі сертифікатів EUR.1, у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС визначено 5 митних постів та відділів (секторів) митного оформлення, що є місцями видачі сертифікатів, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробників.

Ознайомитися з детальною інформацію про місця розміщення цих підрозділів Закарпатської митниці ДФС можна за посиланням: http://zak.sfs.gov.ua/data/files/125561.pdf.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp