Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопська митниця покращила свою роботу завдяки електронним деклараціям

19 травня 2014 р., 14:26

Протягом квітня на Чопській митниці Міндоходів 90% митних декларацій – електронні

Протягом квітня 2014 року було оформлено 8373 митних декларацій. Електронних копій митних декларацій (7531) оформлено на 20,5% більше, ніж в квітні минулого року (5988).

Варто відмітити, що протягом квітня середній час оформлення митних декларацій в режимі імпорту становив 96 хвилин, експорту – 45 та транзиту – 24 хвилини.

– Вже минув рік, відколи на усіх митницях Міндоходів розпочато здійснення митних формальностей за попередньою митною декларацією типу «ЕА». Для здійснення митного оформлення за такою процедурою, суб’єкту господарювання достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію ще до фактичного ввезення товару в Україну. Таким чином, особливістю такого декларування є можливість здійснення митного оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред’явлення митниці призначення, – зазначив Ігор Стрічик, в.о. начальника Чопської митниці Міндоходів.

Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим. Умовою застосування такого типу митних декларацій є проведення всіх необхідних форм контролю в пункті пропуску і відсутність ризиків, сформованих у автоматичному режимі.

Рішення приймається органом доходів і зборів на основі результатів аналізу ризиків у строк не більше чотирьох робочих годин з моменту пропуску товарів чи транспортних засобів.– Електронне декларування має значні переваги для суб’єктів ЗЕД. Чітка фіксація часу проведення митних формальностей, відсутність прямого контакту та суб’єктивного фактору при оформленні, скорочення фінансових витрат з боку підприємств та держави – це лише невелика частина зі списку позитивних змін, що відбулись завдяки впровадженню процедури електронного митного декларування, – додав очільник митниці.

На підставі електронних митних декларацій здійснюються такі операції, як зняття експортно-імпортних операцій з валютного контролю та продаж іноземної валюти для проведення розрахунків підприємствами, підтвердження фактичного вивезення товарів за кордон, державна реєстрація транспортних засобів.Фахівці Чопської митниці Міндоходів нагадують, що декларування товарів з поданням митному органу електронної митної декларації доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису.

Отримати електронний цифровий підпис будь-який суб'єкт ЗЕД може безкоштовно у Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів України www.acskidd.gov.ua.
Інформаційно-комунікаційний відділГоловного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp