Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Румунські митники продемонструють на українському КПП роботу сканерів для виявлення контрабанди

27 січня 2016 р., 09:53

За допомогою нновітніх технологій митники перевіряють великогабаритний транспорт.

Гама-сканери з використанням технології «Roboscan» спроможні пропускати понад 200 фур за годину і виявляти контрабандні товари (в тому числі пачки сигарет, бурштин, наркотики) без відкриття багажних відсіків. Голову Закарпатської ОДА супроводжував Надзвичайний і повноважний посол України в Румунії Теофіл Бауер.

– На контрольно-пропускних пунктах, що розташовані в Закарпатській області, з українського боку немає жодного сканера, – зазначає Г.Москаль. 

– Колись були, потім це дороге обладнання вивезли в Одесу, де воно не працює. Перевірити вручну кожну фуру, що перетинає кордон, неможливо. Румуни готові поставити нам свої сканери і навіть продемонструють їх у роботі на КПП «Дяково – Халмеу». Вже почалася підготовка до апробації, на яку ми запросимо міністра МВС, керівництво фіскальної та прикордонної служби України. І якщо переконаємося в ефективності обладнання, будемо заключати договори на його поставку.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp