Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородських студентів застерегли від "кривої" стежки в житті (ФОТО)

30 січня 2016 р., 14:42

Лекцію молоді прочитав правоохоронець.

Працівник Управління превентивної діяльності ГУ НП в Закарпатській області відвідав студентів Ужгородського торговельно-економічного коледжу. Лекцію поліцейського про запобігання підлітковій злочинності прослухало більше півсотні учнів віком 14-17 років.

 

Вчора на другій парі студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу мали змогу поспілкуватися з працівником поліції з Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Андрієм Куртою. Пан Андрій розповів підліткам про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення тих чи інших правопорушень. Адже студенти вже досягли того віку, коли з правової точки зору самостійно несуть відповідальність перед Законом.

Підполковник поліції Андрій Курта розповів слухачам і про чинники, які зводять підлітків на криву стежку. Це, зокрема, нездоровий спосіб життя (паління, вживання алкоголю, наркотиків). Для закріплення викладеної інформації, правоохоронець продемонстрував студентам документальне відео про згубний вплив наркотиків на організм людини. У фільмі розповідалось про шлях (деградацію) людей від самодостатніх громадян до наркоманів та описано, як змінилось їхнє життя після того, як вони пов’язали його з наркотиками.

По закінченню лекції правоохоронець звернувся до присутніх з проханням добре обмізковувати свої рішення в житті, адже саме зараз той вік, коли прокладається їхня стежка в майбутнє.


Саме про майбутнє і прагнули говорити діти. Після лекції вони сипали запитаннями. Цікавилися роботою різних підрозділів поліції та питали, що потрібно робити, щоб стати поліцейським. «У першу чергу, - відповідав Андрій Курта, - потрібне бажання. Буде бажання, стимул - все інше здобудеться».

Приємно, що дехто із дітей висловив сподівання стати поліцейським. І ми віримо, що у них усе вийде.


Довідка:

Упродовж 12 місяців 2015 року неповнолітніми або за їх участю вчинено 269 злочинів проти 300 за аналогічний період позаминулого року, що на 10% менше. Оскільки за півріччя минулого року був ріст на +24,6%, то в області спостерігається тенденція до зниження росту злочинності.


Інформація Ужгородського відділу поліції

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp