Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський обласний осередок Відкритого Університету Майдану розпочав свою роботу (Фото)

2 лютого 2016 р., 15:44

У неділю в бібліотеці було людно

31 січня 2016 р., незважаючи на неділю та зовсім не зимову погоду, в читальному залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Ф. Потушняка зібралися представники молодіжних громадських організацій, активісти Громадської ради при Ужгородській міській раді, а також громадські активісти з м. Мукачева, щоб прослухати першу відкриту лекцію, яку організували активісти ЗОО ВУМ.

В ході лекції були подняті дві важливі теми:

1) Як успішно комунікувати з місцевою владою і контролювати її громадою? (лектор - О. Солонтай);
2) децентралізація влади та судовий захист місцевого самоврядування (лектор - М. Савчин).

Особливу увагу привернула презентація досвіду відкритості діяльності місцевих органів влади в інших областях.

{g}

Крім тотого, присутнім виявилася близькою тема децентралізації, яка ще не торкнулася більшості районів області, але навколо якої точиться чимало міфів. Важливо було дізнатися сильні та слабкі сторони майбутньої реформи, щоб в перспективі будувати сильні громади.

Обидві лекції викликали не аби яку зацікавленість з боку присутніх, що знайшло своє відображення в жвавій дискусії. Багато хто поділився власним досвідом співпраці з місцевими радами, дехто висловив пропозиції щодо об'єднання досвіду різних областей з цього питання тощо.За відгуками учасників, лекції були надзвичайно цікавими та, з огляду на стан речей в області, на часі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp