Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Правий сектор заявляє про переслідування активістів на Закарпатті

6 лютого 2016 р., 15:08

Тим, хто приходив на суди в «справі Драгобрата», вже вручили десятки повісток з прокуратури

«У п’ятницю, 5 лютого, низка активістів патріотичних організацій Закарпаття отримали повістки з вимогою прибути до прокуратури в справі Мукачівських повстанців у якості свідків.

 

Цікаво те, що повістки отримали близько 40 патріотів, які пов'язані між собою лише тим, що усі вони підтримували бійців ДУК ПС на судах в «справі Драгобрата». Ще цікавіше, що час, на який призначено зустріч зі слідчими, збігається з часом судового розгляду клопотання щодо примусового відібрання біологічних зразків (крові) у «Хорвата» та «Педро»»- заявляє керівник оперативного штабу в справі «Драгобрат», в.о. заступник командира ДУК ПС по запасних батальйонах друг «Мирний».

Він наголошує: «Більше того, в деяких повістках вказано, що люди мають прибути у якості свідків з метою відібрання в них біологічних зразків (!). Згідно з яким законом прокуратура планує брати кров на аналіз у свідків – питання риторичне».

«Мирний» констатує: «Зрозуміло, що ці дії прокуратури є спробою залякування та відкритого тиску на патріотичну громадськість Закарпаття, а саме на тих активістів, які підтримують національно-визвольний рух. Ми бачимо, що так звані представники правоохоронних органів, керовані «господарями» з облдержадміністрації та АП, плюють як на Закони України, так і на закони людськості».

«Ми заявляємо, що не дозволимо встановити диктатуру – чи то в Закарпатській області, чи то в усій Україні. Не за це ми проливали кров на Сході та під час Майдану, не такого життя ми бажаємо нашим дітям та онукам! І тому вважаємо доцільним використовувати усі доступні методи у боротьбі за наших побратимів, за їхню свободу та за національні інтереси країни!», - ідеться у заяві керівника Оперативного штабу.

Тарас Деяк, керівник ГО «Карпатська Січ», який у своїй заяві повідомив про інциденти з повістками, підтвердив, що у викликах на допит ідеться про відібрання крові.

«Активісти "Карпатської Січі" несподівано отримали повістки з викликом на допит у справі Мукачівських повстанців. Яким чином липневі події стосуються "Карпатської Січі" - незрозуміло. Репресії режиму продовжують ширитись Україною. Сьогодні націоналістам Закарпаття намагатимуться пришити будь-що і в будь-яких кількостях, аби ті не заважали системі розвалювати Україну. Проте сил у них на це не вистачить, це ми гарантуємо. Боротьба продовжується, Слава Нації!», - каже він.

За інформацією Правого сектору Закарпаття, загалом ідеться про понад сотню повісток, заготованих для активістів – представників різних організацій.

Правий сектор Закарпаття просить громадськість бути небайдужою до ситуації, тих же, кого "притягають" правоохоронні органи - бути пильними, наголошувати на своїх громадянських правах, зокрема, користуватися правом відмови у відібранні біозразків (крові).

Щодо згаданої ситуації та інформації щодо свавілля правоохоронців, а також щодо питань надання допомоги ув'язненим добровольцям, можна звертатися за номером гарячої лінії Оперативного Штабу: 099 020 06 54.

Також Правий сектор Закарпаття висловлює вдячність побратимам – добровольчим батальйонам та патріотичним організаціям України - за численні заяви про підтримку. До слова, вже завтра, в неділю, 7 лютого, представники всіх таких структур зберуться у Львові на акції на підтримку політв'язнів, аби показати свою згуртованість і засудити репресії патріотів владою. Звісно, враховуючи події в області, до організації події активно залучені й закарпатці. Акція розпочнеться о 14-ій годині біля пам’ятника Тарасові Шевченку.


василь 07.02.2016 12:38 IP: 218.231.225.195
підер ти а не лорд ,хуесос ти кончений.
Лорд 06.02.2016 15:20 IP: 147.89.41.31
Це не правий сектор а Скоти і як таких земля держить

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp