Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виші чеської Височини та Мукачева співпрацюватимуть (ФОТО)

9 травня 2014 р., 15:13

Про це йшлося на зустрічі з делегацією.

 

Сьогодні чеська делегація на чолі з гетьманом краю Височина Їржі Бєгоуноком відвідала Мукачівський державний університет. 

Були обговорені перспективи співпраці МДУ з чеським регіоном та високою політехнічною школою міста Їглава. Участь в заході взяв і голова обласної ради Іван Балога, Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл, голова Мукачівської райради Іван Михайло. 

У ході першого ознайомчого візиту чеської сторони в.о. ректора університету Тетяна Щербан та проректор закладу Володимир Гоблик розповіли про історію університету, про його нинішні реалії. Було відзначено, що в закладі навчається понад 5,5 тисячі студентів, які здобувають фах з 13 спеціальностей, тут працює 400 викладачів. Тетяна Щербан підкреслила, що університет прагне налагодити контакти з європейськими партнерами. 

«Сьогоднішня зустріч дуже важлива для університету. Ми звернулися до керівника обласної ради Івана Балоги з проханням про налагодження контактів з вищими навчальними закладами Європи. І ось вже нині започаткували перший етап співпраці з Їглавським університетом. 

У нас є 5 факультетів, які ведуть підготовку фахівців з однакових професій. Беззаперечно - сьогоднішній день увійде в історію співпраці університетів Мукачева та Їглави», - вважає Тетяна Щербан. 

Йдеться про обмін студентів, проходження практики на базі обох університетів, обмін викладачами. Їржі Бєгоунек зазначив, що вже восени можливо буде говорити про конкретні кроки у налагоджені партнерських зв’язків вищої освіти Мукачева та Їглави. « Мукачівський державний університет та висока політехнічна школа в Їглаві мають великий потенціал для співпраці на рівні факультетів. 

У нас в Їглаві також є навчальний заклад, де ведуть підготовку фахівців з створення модельного одягу. Тобто є багато спільного між закладами Їглави та Мукачева. І тому від сьогоднішнього етапу ознайомлення – до підписання угоди мине небагато часу і впевнений, що співпраця стане результативною», - зазначив пан гетьман. 

Учасники зустрічі визначили, що можливо налагодити контакти для підготовки спеціалістів в галузі туризму, інженерних наук, готельно-ресторанного комплексу. Сторони домовилися, що до наступної зустрічі на факультетах обох університетів буде вироблено пропозиції можливих механізмів співпраці, і після остаточного обговорення, сторонами буде підписано відповідний договір. 
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp