Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Кричеві розпочали роботи з ліквідації наслідків паводку (ФОТО)

14 лютого 2016 р., 15:00

Розпочали невыдкладны роботи

Паводок, що трапився у листопаді 2015 року наробив чимало лиха у багатьох населених пунктах району. З того часу працівники відповідних служб, керівники районної влади та місцевого самоврядування намагаються ліквідувати наслідки стихії у селах, що найбільше постраждали.

 

Нещодавно депутат районної ради Василь Стойка та Кричівський сільський голова Василь Крічфалушій звернулися до голів Тячівської районної ради Василя Каганця та Тячівської РДА Василя Дем’янчука з проханням виділити кошти з районного бюджету для невідкладних першочергових робіт на території села Кричево.

Відтак, у четвер, 11 лютого голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, голова Тячівської районної ради Василь Каганець, заступник голови Тячівської РДА Віктор Погар, начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка та Кричівський сільський голова Василь Крічфалушій побували безпосередньо на місці руйнації дороги до села Кричево поблизу річки Тереблі. Тут, під час останнього паводку, вода повністю забрала близько 180 метрів дорожнього покриття і, що найгірше, у майбутньому загрожує підтопити людські оселі та пошкодити лінії електромереж. Варто наголосити, що однією з причин заподіяного лиха є самовільний, невідповідний нормам, забір гравію.

Голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук відмітив, що з листопада минулого року до цього часу силами філії «Тячіврайавтодр» було забезпечено тимчасовий проїзд до села дорогою з гравієвим покриттям. Однак, з кожним підняттям рівня води в річці, шар насипу зменшується. Саме тому постало питання якнайшвидше вжити відповідні заходи.


Як відзначив голова Тячівської районної ради Василь Каганець, було прийнято рішення виділити з районного бюджету кошти у розмірі 200 тисяч гривень для невідкладних першочергових робіт на пошкодженій ділянці дороги. Крім того, Службою автомобільних доріг у Закарпатської області було виділено 30 тисяч гривень для відновлення зруйнованої ділянки.

Відтак, начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка запевнив, що при нормальних погодних умовах працівники служби на протязі двох тижнів повинні врегулювати русло річки повернувши течію у «староріччя», а також збудувати «перемичку» та укріпити її негабаритним каменем. Наразі, для проведення відповідних робіт, працівниками служби МУВГ задіяно три одиниці важкої техніки – бульдозер, екскаватор та самоскид. Відтак виготовляється проект для закріплення цього відрізку, вартість якого більше мільйона гривень.

– Проектанти вже були на місці, зробили відповідні розрахунки, згідно яких будемо працювати далі, – сказав Сергій Степанович.

Він також зазначив, що в даній місцевості планується встановити гідропости, один біля великого моста в урочищі Занівка, інший – поблизу Вільшанського водосховища, щоб спостерігати та прогнозувати рівень води на випадок можливого паводку. Однак, найбільш дієвий захист від водної стихії – безперечно, регуляція річки та будівництво дамби. Що власне і планується зробити за умови забезпечення відповідного фінансування.

Насамкінець, голова Тячівської районної ради Василь Каганець відмітив, що Служба автомобільних доріг у Закарпатської області, на балансі якої знаходиться даний відрізок дороги, могла б приділяти більше уваги питанню, щодо її відновлення та функціонування. Це також стосується й інших пошкоджених ділянок доріг загального користування місцевого значення, зокрема, на території сіл Красна, Руська Мокра та селища Усть-Чорна.




Ірина ПЛИСКА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp