Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Авторитет Патрульної поліції Ужгорода та Мукачева намагаються підірвати

19 лютого 2016 р., 19:07

Сьогодні зранку показали тільки уривки нічних подій, вигідні для авторів

Сьогодні вдень в мережі Фейсбук опублікували відео, у якому показали буцімто неправомірні дії патрульних поліцейських. Насправді ж патрульні поліцейські, яких зняли на відео поверталися додому після нічної зміни, а не виконували службові обов’язки.

Сьогодні вранці близько 10:50 двоє патрульних на особистому Volkswagen Polo одного з них поверталися з нічної зміни. На проспекті Свободи водій синього Peugeot 406 випередив їх та підрізав так, що довелося екстрено гальмувати. На вулиці Минайській ситуація повторилася- водій Peugeot знову створив аварійно- небезпечну ситуацію. Пізніше, перед кільцем на вулиці Минайській, водій знову порушив правила, не пропустивши пішохода, а далі додав газу, міняючи смуги на великій швидкості без покажчиків.

Патрульні хоч і не були вже на службі, але у них виникла підозра щодо стану, у якому перебував водій. Як свідомі громадяни, вони прийняли рішення простежити за автомобілем та повідомити про порушення, які бачили.
Чоловік проїхав у напрямку с. Розівка, де звернув до гаражів на вулиці Журавлиний масив. Після зупинки автомобіля патрульні підійшли до водія, аби поцікавитися його неадекватною манерою керування автівкою. Згодом до нього підійшов його знайомий і вони почали поводити себе досить агресивно, а розпочавши з’йомку на мобільний телефон, знайомий почав заперечувати, що його друг був за кермом. Товариші пішли до бару неподалік місця де зупинилися. Пізніше приїхав екіпаж патрульних поліцейських.

Задля обґрунтування дій поліцейських зверніть увагу на частину 2 статті 18 закону України «Про Національну поліцію», де чітко зазначено, що поліцейський на всій території України незалежно від посади, яку він займає, місцезнаходження і часу доби в разі звернення до нього будь-якої особи із заявою чи повідомленням про події, що загрожують особистій чи публічній безпеці, або в разі безпосереднього виявлення таких подій зобов’язаний вжити необхідних заходів з метою рятування людей, надання допомоги особам, які її потребують, і повідомити про це найближчий орган поліції.

У свою чергу хочемо додати, що жодних неправомірних рішень патрульні, які є у відео сюжеті, не ухвалювали та не зловживали службовим становищем. У мережі розмістили лише обрізану частину відео, вигідну тим, хто має на меті підірвати авторитет патрульної поліції та дискредитувати її діяльність.

Жоден громадянин, жодна громадська організація чи ЗМІ не звертались по коментарі до патрульної поліції Ужгорода та Мукачева, а просто перехопили та опублікували шматок відео одного з користувачів мережі Фейсбук, відомого як члена однієї з громадських організацій Ужгорода, начебто покликаної допомагати людям та діяти на їх користь.

Закликаємо ЗМІ та громадські організації не піддаватись на провокації. Натомість наголошуємо, що нова патрульна поліція є відкритою до спілкування і відповімо на ваші запити та дамо необхідні громаді коментарі.

Ваша патрульна поліція


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp