Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кембриджські мовні екзамени - унікальна можливість для Ужгорода (ФОТО)

26 лютого 2016 р., 10:40

Про деталі проекту розповіли в Ужгородському прес-клубі.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди унікальної можливості, що стає доступною в Ужгороді - В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди унікальної можливості, що стає доступною в Ужгороді - Кембриджські мовні екзамени.

 

Коли і де та які екзаменаційні сесії триватимуть, перелік й опис екзаменів, їх відмінність від інших відомих, наприклад, таких як IELTS або TOEFL, пробні тести, підготовчі курси, для кого такі екзамени потрібні, які перспективи, важливі моменти, які варто знати при підготовці та/або вибору екзамену – про це йшлося у прес-клубі.

Олена Шенцева, директор Лінгвістичного центру ЛІК, голова Асоціації сприяння культурі та освіті Закарпаття розповіла: «Це дійсно унікальна програма. Програма Cambridge English – це частина університету Кембридж, вона існує вже понад 100 років та присутня у понад 130 країнах. Щороку біля 5 мільйонів людей складають міжнародні мовні екзамени. Програма працює над глобальними дослідженнями у сфері освіти, розробкою навчальних матеріалів для викладання англійської та оцінюванням. Відтак програма співпрацює з навчальними закладами, щоб сучасна мовна освіта у світі відповідала вимогам та потребам сучасності».

Складені Кембриджські іспити, за словами Олени Шенцевої, дають можливість успішно навчатися, працювати, жити в англомовних країнах. Вони визнаються у багатьох країнах, де працюють англомовні університети. Перш за все це цікаво для учнів шкіл, випускників, які планують навчатися за кордоном. А також для тих, хто планує стажуватися, брати участь у навчальних обмінах, а також працевлаштуватися у міжнародних організаціях, у тому числі у їх представництвах в Україні.

До слова, окремі навчальні заклади не вимагають результатів ЗНО, якщо абітурієнт надає сертифікат Кембриджського екзамену. А сам сертифікат є підставою для отримання 12 балів в шкільний атестат.

Крім того, такі сертифікати вимагають і консульства для різних видів віз.

Перелік Кембриджських екзаменів досить великий, залежить від рівня знань, потреб і інтересів того, хто планує представляти мовний сертифікат до тієї чи іншої установи – починаючи від найпростішого до професійного рівня, а також вузькоспеціалізовані, наприклад у діловій чи фінансовій сфері. «Знаючи свій рівень, ви можете вибрати відповідний екзамен та комфортно з ним працювати», - каже О. Шенцева.

Одна з найбільших переваг – кембриджські екзамени не мають «терміну дії», на противагу іншим мовним екзаменам. А також власне підготовка до екзаменів дозволяє розвивати потрібні навички для спілкування в англомовному середовищі – вміння висловити власну думку, вести дискусію, написати листа різного типу. «Будучи підготовленим до цього мовного екзамену, Ви є готовим і до успішного життя та кар’єри в англомовному середовищі», - каже Олена Шенцева.

Екзамени стартують вже у березні цього року. Існує і пробне тестування, матеріали для якого надходять в Ужгород також з Кембриджу. Воно дає можливість «прожити екзамен», спробувати, що це, протестувати свої сили та визначити, чи правильно вибраний рівень екзамен. Також триватимуть окремі підготовчі курси для складання екзамену та навіть одноденні семінари з цієї тематики.

Що важливо, пробне тестування – безкоштовне.

Координатори Кембридж програм в Ужгороді переконані, що старт таких іспитів підніме якість освітніх послуг в Ужгороді. До речі, вже двадцять викладачів англійської мови пройшли пробне тестування за цією програмою та визначили, над чим кожному з них варто працювати для підвищення власного професійного рівня.

Власта Тарасова, координатор Кембридж програм зауважила, що наступний спеціальний екзамен для викладачів триватиме 11 березня. А вже 23 березня триватиме екзамен KET та PET for Schools. Перший – це іспит на підтвердження базового рівня англійської, для учнів 9 класів тощо. Другий так само підходить для річної шкільної атестації, трохи вищого рівня володіння мовою. В квітні пройдуть екзамени на підтвердження рівня В2 для тих, кому потрібно представити Кембридж сертифікат при вступі до університету або для участі в будь-якій іншій академічній програмі.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp