Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Корупція – це гнилий зуб, який треба видалити (ФОТО)

28 лютого 2016 р., 12:48

Ярмарок антикорупційних ініціатив відбувся днями в Ужгороді

25.02.2016 року в Ужгороді відбувся Ярмарок антикорупційних ініціатив. Під час заходу понад 100 учнів міських шкіл публічно розповідали про ідеї необхідних заходів для зменшення рівня корупції у місті та країні загалом у формі творчих робіт (есе, фото чи відео).

Завданням нашої ініціативи є залучення учнівської молоді до боротьби з корупцією, та формування нульового рівня терпимості до неї, повідомила співкоординатор проекту Марія Симкович, відкриваючи ярмарок.

Пропонуємо кілька цікавих пропозицій з подолання корупції від дітей.



{g}

Я порадила б дорослим створити пігулку «Антикорупція». Інгредієнтами якої б були такі речі: ДОБРО, ПРАВДА, ЧЕСНІСТЬ та НЕПІДКУПНІСТЬ. Роздати ці пігулки потрібно всім, навіть дітям. І знищити вірус Корупції назавжди! Тоді Україна одужає і переможе всіх своїх ворогів, каже учениця 6 класу Гангур Дарина.

Рецепт подолання корупції також запропонувала Маргіта Анастасія, учениця 3 класу. Корупція, як зуб гнилий, Не дасть державі добре жити. А вихід є у нас простий: Корупцію цю – удалити.

Батьки, як громадяни, як цивілізовані люди, зверніть увагу на те, який приклад Ви подаєте власним дітям, замисліться про свою позицію, поведінку відносно корупції, закликала Какуріна Анна, 6 клас.

По завершенні ярмарку відбулася презентація результатів моніторингу та дискусія щодо введення етичної проблематики до курсу шкільної навчальної програми.

Методисти управління освіти розробили інноваційну факультативну навчальну програму «Зростаймо свідомими громадянами». Стрижнем програми є повне інтерактивне залучення дітей до антикорупційної просвіти.

В рамках апробації програми був відзнятий та презентований на заході мультфільм. Учні брали активну участь в процес творення сценарію, режисури, озвучення, тощо. https://youtu.be/Qnyb8wJuGwE

Такого роду ініціативи подобаються та сприймаються добре дітьми, тому це не перший і не останній проект, який ми реалізуємо з «Вестедом», відзначила Оксана Бабунич, начальник управління освіти. Корупція – зло, тому будемо виховувати в дітях нульовий рівень терпимості до неї.

Заходи відбулися в рамках проекту «Проведення на Закарпатті просвітницько-інформаційних заходів для залучення молоді до боротьби з корупцією», що реалізується Карпатським агентством прав людини «Вестед» у партнерстві з управлінням освіти Ужгородської міської ради за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp