Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

5 тисяч закарпаток отримали статус матерів-героїнь

4 березня 2016 р., 13:52

Немало для маленького Закарпаття

У четвер, 3 березня, в Закарпатській ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Петіка та за участі представника Міністерства соціальної політики України Сергія Бичкова відбулось засідання колегії департаменту соціального захисту населення ОДА. У заході також взяли участь начальники районних та міських управлінь соціального захисту населення, директори будинків-інтернатів та територіальних центрів зі всієї області. На порядку денному засідання – підсумки роботи за минулий рік та завдання на поточний.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Доповідаючи про підсумки роботи відомства за минулий рік, директор департаменту соціального захисту облдержадміністрації Ганна Морозюк зазначила, що минулоріч ситуація на ринку праці в області в цілому погіршилась. За інформацією Мінсоцполітики протягом 2015 року на підприємствах всіх форм власності створено 7470 робочих місць, що становить 39,9 відсотків річного завдання Програми зайнятості населення, яка реалізується в області. Згідно з програмою, минулого року передбачалась створити 18711 нових робочих місць, проте 6839 ліквідовано. Послугами центрів зайнятості минулоріч скористалися 28 з половиною тисяч закарпатців, працевлаштовано 19 з половиною тисяч краян. «Середньомісячна заробітна плата найманих працівників, зайнятих в економіці, збільшилася з 2652 гривень у січні 2015 року до 4535 гривень у грудні, тобто на 1883 гривні, або 71 відсоток та перевищила рівень законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (що становить 1378 грн) у 3,3 рази», - каже Ганна Морозюк.
На Закарпатті в повному обсязі виплачено компенсації підприємствам, установам та організаціям в межах середнього заробітку їх мобілізованих працівників у загальній сумі 26 з половиною мільйонів гривень.

Для виплат державних допомог на поточний рік визначено субвенції з Державного бюджету в сумі 2173, 2 мільйонів гривень. Це на 275 мільйонів більше, ніж у минулому році. «За рахунок підвищення прожиткового мінімуму розширилося коло претендентів на отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, до складу яких входять діти, інваліди або ж пенсіонери. Тож минуло річ суттєво збільшилися і видатки бюджету на виплату цього виду державної соціальної допомоги. Одержали її понад 12 з половиною тисяч сімей, а сума нарахованої та виплаченої допомоги склала 412 мільйонів гривень», - повідомила посадовець. Серед одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям 44 відсотки – багатодітні родини, середньомісячний розмір допомоги у таких родинах сім’ях складав 4047 гривень, що на 586 гривень більше ніж у 2014 році.

У минулому році департамент соціального захисту населення ОДА опрацював біля тисячі нагородних матеріалів на багатодітних матерів області на присвоєння їм почесного звання України «Мати-героїня». Наразі статус матерів-героїнь на Закарпатті мають 5013 багатодітних жінок. З них 640 нагородили в минулому році.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp