Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові порушили ткму благодійності (ФОТО)

11 березня 2016 р., 19:11

Вчора, 10 березня.

Про це повідомив Золтан Баб’як на своїй сторінці у "Фейсбуці":

 

Вчора в залі Берегівської міської ради відбулося перше виїзне засідання Ради з питань благодійності. Присутніх керівників та представників місцевих та угорських організацій вітав держсекретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтейс, відповідальний за міжконфесійні, міжнаціональні та зв’язки із громадськими організаціями. За його словами, зустріч проводиться з метою обміну корисною інформацію між представниками благодійних організацій, а також для оприлюднення звіту про збір пожертв, який орієнтовно надійде у квітні поточного року. Я також взяв участь у обговоренні. Радий, що місцем для проведення засідання обрали саме Берегово. 

Я, у свою чергу, прозвітував про життя міста, а також про соціальну кухню, яка вже місяцями успішно функціонує. Про всі ці здобутки присутні переглянули короткометражний фільм. У засіданні взяли участь представники девʼяти благодійних організацій: Католицький «Каритас», Угорська екуменічна служба допомоги, Угорська мальтійська служба допомоги, Угорське Товариство червоного хреста, Угорська реформатська служба допомоги, служба допомоги «Джонніта», греко-католицька служба допомоги св. Луки та угорське представництво служби допомоги церковної спільноти «Ізраеліта». Спочатку присутні розповіли про діяльність організації, яку вони представляли, потім прозвітували про їх здобутки. Окрім цього, обговорили питання щодо подальшої підтримки нужденників краю. Як виявилось, у майбутньому благодійники роздадуть продукти харчування з тривалим терміном придатності, ліки, медичні допоміжні засоби та одяг. Протягом зими небайдужі допомагали знедоленим пальним. Після засідання відбувалася прес-конференція, де Міклош Шолтес зауважив, що засідання Ради з питань благодійності, яке вперше організували саме на Закарпаття, говорить про те, що Угорщина й надалі надаватиме підтримку угорській спільноті Закарпаття та всьому українському народу. У країни-сусідки одна мета: зробити життя сімей, спільноти кращим та розділити з ними біль. Я, у свою чергу, підкреслив, що зробимо все можливе для того, аби запобігти еміграції закарпатців. Гуманітарні допомоги, які протягом року надходять на Закарпаття, дуже допомагають тутешнім мешканцям, незалежно від національності, залишитися на своїй Батьківщині. Генеральний консул Угорщини у Берегові Ендре Саліпські зазначив, що з дня на день відчутно, яку надзвичайно значну діяльність ведуть місцеві благодійні організації. Після завершення прес-конференції, запросив гостей відвідати соціальну кухню.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp