Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям, які хочуть працювати в Росії, доведеться складати іспити

14 травня 2014 р., 08:14

Такий закон вступить в дію з 2015 року.

На українців, які хочуть працювати в Росії, з 1 січня 2015-го чекають нововведення. Потрібно буде складати екзамени на знання російської мови та історії. Відповідний закон уже підписав Володимир Путін. Передбачається, що іноземці повинні надати документи, які підтверджують володіння російською мовою, знаннями з історії Росії та основ її законодавства, при зверненні за отриманням дозволу на тимчасове проживання, роботу або патент. 

Якщо ж у претендента на в’їзд немає документа про освіту, виданого СРСР до 1 вересня 1991 року, тоді доведеться прийти на іспит та отримати відповідний сертифікат. 

Термін дії останнього – п’ять років. Цікаво, що такі норми цього закону не стосуються висококваліфікованих працівників. 

Виходить, аби працювати на будівництві чи як обслуговуючий персонал, потрібно володіти знаннями з історії або права? Хоча офіційні особи РФ і стверджують, що вищевказаний закон допоможе іноземцям культурно й мовно адаптуватися в Росії, але в першу чергу це створить додатковий бюрократичний бар’єр, викличе зайві витрати тяжко зароблених заробітчанами грошей і значно полегшить російським структурам можливість “викинути” з країни тих, кого заманеться. Нагадаємо, що українських мігрантів у Росії – понад 1,5 мільйона осіб. Попри розмови про те, що заробітчани заполонили російський ринок праці та переповнюють Москву, все ж відмовитися від дешевої робочої сили, зокрема будівельної, наш північний сусід економічно не зможе. 

Оксана ЧОПАК

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp