Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Криму бракує води

14 травня 2014 р., 11:46

Це зупинить роботу хімзаводів

З 25 квітня до Криму повністю припинена подача води Північно-Кримським каналом, повідомив член Держради Криму.Два великих хімічних заводи - Кримський Титан (Армянськ) і Кримський содовий завод (Красноперекопськ) можуть зупинити свою діяльність через брак технологічної води, яку вони брали з Північно-Кримського каналу, повідомив член президії Держради Криму Едіп Гафаров в середу, 14 травня, на засіданні президії ради.

За словами Гафарова, з 25 квітня до Криму повністю припинена подача води Північно-Кримським каналом, в результаті проблеми виникли не тільки у кримських аграріїв, які не можуть поливати землі, але у великих промислових підприємств, зокрема, у Кримського Титана і Кримського содового заводу, що розташовані на півночі республіки.

"Нам директор сказав, що у нього технологічної води залишилося приблизно на 30-35 днів, після цього два заводи можуть зупинитися остаточно, якщо ми не подамо воду Північно-Кримським каналом", - цитує його слова РИА Новости.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал.

Раніше повідомлялося, що Крим може вдатися до використання води, що утворилася від втрат при експлуатації Північно-Кримського каналу (ПКК), говориться в проекті концепції федеральної цільової програми (ФЦП) "Соціально-економічний розвиток Кримського федерального округу до 2020 року", розробленій Мінрегіоном РФ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp