Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екс-главу Апеляційного суду Криму затримали в Києві

3 листопада 2018 р., 18:40

Затриманий екс-суддя.

В СБУ зазначають, що із 2014 року суддя допомагав у забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука затримали у суботу в Києві, повідомляє Слідство.Інфо.

Чорнобука затримали на вулиці Вітряні гори. Спецоперацію із затримання екс-судді проводила Служба безпеки України.

Нагадаємо, у липні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у приміщеннях, які належать колишньому голові Апеляційного суду АРК Валерію Чорнобуку, провели обшуки і повідомили йому через родича про підозру у вчиненні державної зради за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України.

Як повідомляла прес-служба СБУ, із 2014 року суддя сприяв країні-агресору в забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

"Надалі суддя з особистих причин залишив півострів і працевлаштувався у Дніпровській міській раді. Під час санкціонованих слідчих дій по місцях роботи і проживання зловмисника правоохоронці вилучили додаткові докази його причетності до незаконної анексії Криму", - ішлося в повідомленні.

Пізніше прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик повідомляла, що Чорнобук ховається від слідства, але перебуває на території України, він оголошений у державний розшук.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили про викриття вербування дружин українських військових.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp