Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Повне знищення скверу в Ужгороді оцінили у 23 тисячі гривень

22 березня 2016 р., 18:21

Ось така мізерна "відновна вартість"

Нещодавно в обласному центрі Закарпаття на вул. Баб’яка неподалік Боздоського мосту зник сквер – фактично усі зелені насадження зрізано.

Як детально інформувалося на corruptua.org, частину ділянки скверу – 400 кв. метрів, депутати каденції 2006-2010 років на чолі із Сергієм Ратушняком у листопаді 2007 року віддали ділянку в оренду на 10 років ТОВ «Фора-1» для будівництва торгово-розважального центру. Ця фірма, на момент проведення журналістського розслідування, була зареєстрована в одному із житлових будинків Ужгорода.

Дев’ять років на ділянці нічого не робилося, там росли дерева. І от нещодавно – фактично за півтори року до закінчення оренди – на ділянці почалися роботи щодо забудови. На даний час на ділянці вже з’явився огороджувальний паркан.

Як поінформував кореспондента «Варто ЗНАТИ!» заступник міського голови Ужгорода Олександр Габор у відповіді на інформаційний запит, дерева зрізав орендар ділянки – ТОВ «Фора-1». На це в Ужгородській міські раді дали погодження. Було зрізано 39 зелених насаджень (дерев та кущів). За зрізані дерева орендар сплатив у бюджет міста «відновну вартість» – 23 175 грн.

На засіданні 9 листопада 2015 року депутати міськради на чолі із головою Віктором Погореловим дозволили змінити цільове призначення щодо забудови іншої частини скверу.


Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp