Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через буревій рятувальники готують автономне живлення електроенергії

15 травня 2014 р., 21:10

Така вказівка сьогодні прозвучала на екстренному засіданні в облдержадміністрації.

Сьогодні, 15 травня, у Закарпатській облдержадміністрації відбулося екстрене засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Сербайла. 

Як зазначив присутній на заході начальник управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, через сильні пориви вітру та дощі, на території краю зафіксовано численні падіння дерев, пошкодження дахів будинків та ліній електропостачання. 

Внаслідок сьогоднішньої негоди без електрики залишилися населенні пункти, зокрема у таких районах: Великоберезнянському – 9, Перечинському – 9, Мукачівському – 6, Хустському – 2, Ужгородському – 5, Воловецькому – 3 та Свалявському – 2. Загалом в області із постраждалих 35 населених пунктів – 21 відключені повністю, решта 14 – частково. Вийшли з ладу 84 трансформаторних підстанцій, 19 ліній електропередач (6-10 кВт), 5 з яких повністю. 

Також відключено 37 АТС у Мукачівському, Тячівському, Хустському, Перечинському, Іршавському та Ужгородському районах. За інформацією керівника Закарпатського гідрометцентру, упродовж наступної доби на території області збережеться посилення північно-східного вітру до 15-20 м/с, а в горах – до 30-35 м/с. Місцями сильний дощ, подекуди грози. 

Про роботу з відновлення підвідомчих об’єктів та їх подальше функціонування, розповіли керівники ПАТ «Закарпаттяобленерго», Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» та ПАТ «Закарпатгаз». 

Для забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та об’єктів соціальної сфери (лікарень, шкіл, дитсадочків та ін.), Андрій Сербайло дав відповідні доручення профільним підрозділам. Зокрема, у разі потреби вжити заходів щодо переходу на автономне живлення електроенергією найбільш уразливих категорій споживачів: лікарні, водозабори, каналізаційно-насосні станції тощо. Вживати оперативних заходів з розчистки заторів із сміття, деревини у руслах річок, каналів в межах населених пунктів. 

Також організувати заходи з підтримки постійної взаємодії та готовності дорожніх, комунальних служб, підрозділів ДАІ, ДСНС щодо забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами та сталого функціонування громадського транспорту. Насамперед, необхідно вжити заходів для оперативного ремонту пошкоджених ліній електропостачання та їх відновлення в населених пунктах краю. Забезпечити розчистку проїзної частини доріг від повалених дерев та проїзду транспорту. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp