Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З ужгородськими студентами зустрівся відомий український письменник (ВІДЕО)

17 травня 2014 р., 12:36

Дмитро Павличко наголосив на важливості глибокої літератури.

 

У день вишиванки, 15 травня, до Ужгорода завітав славнозвісний автор «Двох кольорів», український письменник, перекладач, громадський діяч, Шевченківський лауреат – Дмитро Павличко. 

Зустріч відбувалася в стінах Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки, де зібралася еліта краю – письменники, викладачі, студенти, журналісти. На початку зустрічі Дмитро Павличко подарував десятитомне видання (4 томи оригінальних творів та 6 томів перекладів) своїх творів із автографами для бібліотеки УжНУ та обласної універсальної бібліотеки. 

Презентував гостя Василь Густі, який у відповідь подарував збірник «Закарпатська Шевченкіана» та наголосив на тісних зв’язках Дмитра Павличка з Ужгородом. Називав його вірним другом Закарпаття, бо ж багато років письменник пов’язаний з нашим краєм думками, працею: спільно з Дмитром Федакою працювали не над однією книгою, знайомий з Чендеєм, Скунцем, Мейгешем та ін. Класик шанує і читає закарпатських письменників. 

Під час зустрічі: у центрі фото Іван Мешко Дмитро Павличко стверджує, що зв’язок із Закарпаттям має ще зі студентських років: починаючи з періоду ранньої творчості, писав поезії про Срібну землю, декілька з них і зачитав. Продекламував найвідоміші вірші письменника друг його юності Іван Мешко, професор УжНУ. Саме в бібліотеці відбулася тепла зустріч товаришів. 

Професор стверджує, що кінець ХХ і початок ХХІ століття не має поета в українській літературі, який би міг стати поруч із Дмитром Павличком. Ексклюзивно для Медіацентру Дмитро Павличко висловив свої погляди на студентство та літературу. З болем у голосі говорить, що українське студентство неорганізоване. Стверджує, що велике значення має бажання пізнавати, тому кожен студент повинен прагнути знати більше, ніж дає викладач. Наголошує, що треба читати якісну, образну, глибоку літературу. 

Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp