Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прикордонники та прокуратура борються за 79 гектарів землі на Закарпатті

18 квітня 2016 р., 15:17

Суд за прикордонні землі відбудеться невдовзі

Значна кількість земельних ділянок, які з початку незалежності України перебували у постійному користуванні органів охорони кордону під інженерними спорудами, рішеннями місцевих органів влади були передані у власність фізичним та юридичним особам.

Поряд з цим, починаючи із листопада 2014 року Державна прикордонна служба спільно з прокуратурою розпочали копітку та системну роботу щодо повернення цих земель у державну власність. Було проведено змістовну роботу в архівах, шляхом розгляду справ у судах скасовано низку наказів Держземагенства про виділення земельних ділянок у приватну власність та результатів земельних аукціонів з продажу права оренди, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як результат, за півтора року рішеннями судів було повернуто державі із протиправного володіння близько 250 гектарів землі вздовж лінії державного кордону. Крім того, 6 позовних заяв про визнання недійсним результати земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на 79 га землі в межах Закарпатської області ще мають бути розглянуті у суді.

Державна прикордонна служба і надалі спільно із прокуратурою та органами місцевого самоврядування проводитиме відповідну роботу, направлену на захист законних інтересів держави на всіх ділянках державного кордону, в тому числі й на західній.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp