Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петанкісти з різних куточків світу з’їхалися в Ужгород (ФОТО)

7 травня 2016 р., 13:01

Аби поринути в улюблену грую

Учасники з Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Марокко, США, Індії, Голландії, Білорусі, Литви, Естонії, Росії, а також команди з усієї України з’їхалися до Ужгорода. Тут уже вдев’яте проходить міжнародний турнір з петанку «Сакура-2016».



Сьогодні у парку «Підзамковий» під час офіційного відкриття турніру учасників змагань привітав міський голова Богдан Андріїв, який запевнив, що вже незабаром у Боздоському парку буде облаштовано спеціальний майданчик для гри у петанк, щоб спортсмени мали відповідні умови та можливість не тільки постійно тренуватися, а й проводити ще більш масштабні змагання.

Довідково.
«Турніри «Сакура» та «Каштани», які проводяться в Ужгороді, є єдиними турнірами на всьому просторі колишнього СРСР, які внесені в офіційний міжнародний календар Всесвітньої федерації петанку.

Основна мета гри у петанк полягає у тому, аби кинути кулю якомога ближче до маленької дерев’яної кульки, яка називається "кошонет". Її можна зачіпати, власне, як і кулю суперника.

Назва гри пішла від французького виразу "pied tanque", що означає "ноги разом". Гра починається з того, що навколо ніг малюється круг, з якого не можна виходити аж до зупинки кинутої кулі. Обидві ноги слід тримати разом, торкаючись п’ятами замлі. Команда може складатися з одного, двох або трьох учасників.

Гра у сучасній інтерпретації виникла у 1907 році у Ла Сіота, в Провансі, на півдні Франції.

{g}
Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp