Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородські депутати голосували за регламент і Громадську раду

30 квітня 2016 р., 13:28

Голосували так:

До того він пройшов численні правки. Згідно прийнятої редакції, вхід у будівлю міської ради в день засідання буде здійснюватися через турнікет пропускної системи, тобто металошукач. Окрім того, у новій версії окрім ужгородців на сесію зможуть ходити й іноземці чи мешканці інших населених пунктів, однак, будуть змушені за півгодини до початку засідання попереджати міську раду про це. Як саме має реалізовуватися цей механізм, незрозуміло. Ужгородцям також потрібно буде показувати на вході паспорт або інший документ зі пропискою.

 

Депутат Роман Богуславський виступив зі словом і сказав, що після обговорення Регламенту зі громадою депутати внесли до проекту ряд змін:

"Зараз голосується зовсім не те, що ми обговорювали зі громадою", - запевнив депутат Богуславський.

Натомість депутат Микола Сюсько після аналізу вже оприлюдненого рішення зауважив там лише одну проблему:

"Варто відзначити, що майже всі пропозиції громадськості та комісії з питань Законності. регламенту та депутатської етики було враховано.... Проте, є одна норма, про яку я говорив на останньому пленарному засіданні. Пункт 6.5. Регламенту "Члени територіальної громади міста Ужгорода з метою реалізації свого права на участь у місцевому самоврядуванні міста можуть бути присутніми в сесійній залі (а у випадках передбачених пунктом 5.1. - в іншому місці проведення пленарного засідання ради). Документом, яким підтверджується належність особи до територіальної громади міста Ужгорода є паспорт громадянина України з відміткою про реєстрацію проживання у м. Ужгороді або інший документ, що посвідчує особу та місце її проживання.

Вважаю, що дана норма є занадто розмитою і в майбутньому можуть виникнути конфліктні ситуації, адже зі змісту норми не випливає хто здійснює перевірку паспортів, поняття "інший документ..."також розмите, інститут прописки втрачає свою важливість в масштабах держави, а в регламенті його приписують ...

Але все ж таки варто констатувати, що спільними зусиллями нам вдалося прийняти хороший регламент (сподіваюся, що найближчим часом норму про яку я писав вище ми відкоригуємо, або скасуємо її в судовому порядку) в якому відображені всі останні законодавчі зміни, що стосуються відкритості та прозорості ради. Для громади міста створені хороші умови для участі в роботі міської ради, а тому будемо чекати конструктивних ідей та пропозицій від наших мешканців".

Подібно думають і активісти. Ряд з них уже готові викликати правоохоронців на спробу перевірити паспорт невідомими особами.
"Паспорти, пропускні режими - це незаконно. Міська рада і її працівники не мають права перевіряти паспорти. Ми будемо це оскаржувати", - запевнив Олександр Пересоляк.



До слова, того ж дня депутати прийняли зміни до Положення про Громадську раду при УМР. Активісти переконані, що робилося це задля того, аби на наступній сесії розігнати чинний склад ради і набрати туди "кишенькових" активістів.

"Громадську раду все - таки ліквідували. Хоча цей проект рішення не голосувався, а тому саме рішення підроблене. Але факт залишається фактом: міський голова та міські депутати провладної більшості не бажають працювати з громадськістю та не бажають бути відкритими для неї. У народних представників не має розуміння того, що скасуванням положення про громадську раду нічого не змінити, оскільки небайдужі до нашого міста люди залишилися і продовжать свою діяльність в складі інших (іншої) організації. Окрім того, не допоможе міським депутатам і пропускний режим в регламенті, оскільки ми його оскаржимо і принципово закликаємо усіх не виконувати незаконних рішень міської влади!", - написав голова ГР Олександр Пересоляк.

Zaholovok.com.ua підготував дві візуалізації голосування ужгородських депутатів щодо цих питань. У подальшому будемо користуватися цією ж заготовкою.
















Мультимедійний відділ Ужгородського прес-клубу

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp