Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міліціонерів краю закликають до ввічливості на виборах (ФОТО)

22 травня 2014 р., 13:22

Правоохоронці до виборів готові.

 

Сьогодні в адмінприміщенні ректорату УжНУ на пл.Народній в Ужгороді відбувся інструктаж особового складу закарпатської міліції щодо підготовки правоохоронців до виборів Президента України, які відбудуться 25 травня. Проводили інструктаж в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич та представник Комітету виборців України Софія Будник. 

На зустріч також було запрошено представників ЗМІ. Закарпатська міліція готова забезпечити правопорядок під час виборів, запевнив її очільник полковник Сергій Шаранич. Під час тренінгів та інструктажів чітко розроблено та доведено до особового складу алгоритм дій правоохоронців під час самого процесу голосування, підрахунку голосів та транспортування виборчої документації. - Згідно вимог Закону України «Про міліцію», працівники органів внутрішніх справ незалежні від політичних партій та громадських організацій. Міліція не втручається в сам процес виборів, не виконує незаконних вказівок і прохань членів виборчих комісій та самих учасників виборчого процесу, - наголосив Сергій Шаранич. 

В самому приміщенні для голосування міліціонери не мають права перебувати, як і самовільно покидати виборчу дільницю. Заборонена агітація правоохоронців за когось із кандидатів, втручання в процес голосування та підрахунку голосів. В кімнату для голосування правоохоронців можуть запросити в разі виникнення проблемної ситуації лише керівництво або члени виборчої комісії. У свою чергу представник КВУ Софія Будник зупинилася на правових моментах, які часто виникають під час голосування, і визначила алгоритм дій правоохоронців. На її думку, інколи члени виборчих комісій, довірені особи кандидатів, спостерігачі та інші учасники виборчого процесу мають хибну думку, що міліціонер на дільниці – це всесильна особа, він повинен за всім пильно слідкувати й відразу присікати ті чи інші дії. Це не так – міліція чітко діє згідно з визначеними їй законом повноваженнями. На виборчій дільниці керує її голова, проте навіть він не може давати правоохоронцям вказівки та доручення, не пов′язані з їхніми безпосередніми функціями. 

- Головне – налагодити ефективну співпрацю голови виборчої комісії з правоохоронцями,- наголосила Софія Будник. – Від цього залежить, чи пройдуть вибори на цій дільниці в правовому полі. Загалом в процесі виборів задіяно більше 1700 закарпатських правоохоронців. 

Створено мобільні, а в Ужгороді, Мукачеві та Хусті – ще й резервні групи швидкого реагування, які ефективно діятимуть у випадку будь-яких правопорушень під час виборчого процесу. Водночас за діями самих міліціонерів слідкуватимуть мобільні групи Інспекції з особового складу, штабу та внутрішньої безпеки. З настановами до присутніх на нараді звернувся, зокрема, керівник служби внутрішньої безпеки закарпатської міліції полковник Олексій Ілляшенко. А начальник управління громадської безпеки УМВС підполковник Ярослав Лебович навів список особового складу, задіяного на виборчих дільницях. - Головне для нас – це дисципліна, - наголосив на завершення очільник УМВС Сергій Шаранич. 

– Закликаю вас бути ввічливими в спілкуванні з громадянами, із членами виборчих комісій, спостерігачами та іншими учасниками виборчого процесу. Адже від того, чи пройдуть вибори на Закарпатті в правовому полі, залежить авторитет міліції в суспільстві. Я впевнений, що закарпатська міліція чітко виконає покладені на неї державою обов'язки й доведе свій професіоналізм. СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp