Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мешканка Перечина відсвяткувала свій 100 день народження

27 травня 2016 р., 20:42

Многая літ!

23 травня перечинка Олена Іванівна Ілляш святкує свій 100-й День народження. У день золотого ювілею, до оселі довгожительки завітали голова Перечинської РДА Віктор Олефір, міський голова Іван Погоріляк, голова районної ради Михайло Ласкін, начальник відділу призначення та перерахунку виплати пенсій Перечинського об’єднаного УПФ Ірина Гутич, повідомляє Перечинська РДА.

В честь свята, представники влади вручили ювілярці квіти, подарунки, побажали їй міцного здоров’я, миру, злагоди, бадьорості духу та довгих років життя. Приємним дарунком для Олени Іванівни стали не лише вітання представників влади, а й новина про збільшення розміру пенсійної виплати.

Олена Іванівна народилася 23 травня 1916 року в багатодітній сім’ї у Перечині. Вже з юних літ, гарна, жвава та рішуча дівчина включається у творчу діяльність молодіжної організації «Січовик», створеної в Перечині 1930 року. Олена була найактивнішою учасницею просвітянського хору, до якого входило понад 80 осіб. З великим успіхом хор двічі виступав у Празі.

Олена Іванівна – учасниця історичних окружних просвітянських з’їздів, скликаних, перечинською філією краєзнавчого товариства «Просвіта». Сумлінно виконувала доручення «Союзу українок» при читальні перечинської Просвіти, який розповсюджував серед населення історичну, наукову та художню літературу. Захоплювалась народною творчістю – ткацтвом та вишиванням. Свою долю поєднала з відомим на весь край майстром столярної справи Іваном Ілляшем. Разом вони виростили та виховали двоє дітей – Івана та Ольгу. Любляча мама, бабуся продовжує виховувати внуків та правнуків своїми порадами та настановами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp