Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вид на Говерлу з Мармароського хребта зачаровує (Фото)

30 травня 2016 р., 08:49

Між небом і землею

Позаду Мармароський (Мармаросскій) масив - один з найкрасивіших, диких і важкодоступних гірських масивів в українських Карпатах. Похід на Мармарош - це можливість відвідати єдиний в Україні масив альпійського типу, з характерними виходами скельних порід "зубастими" хребтами, крутими обривами. Тому його часто називають Гуцульськими Альпами.

Через хребет проходить державний українсько-румунський кордон, доступ в ці місця утруднений, тому тут добре збереглася природа в первозданному вигляді, зокрема тут є одна з небагатьох високогірних популяцій дикого нарциса.

Мармароський масив не схожий ні на один інший хребет в Українських Карпат, швидше нагадує Румунську частина Карпат. Тут є незаймані ліси, кришталево чисті струмки і водоспади та захоплюючі краєвиди. У яких ще походах в Карпатах Ви зможете побувати на двох вершинах зі схожими назвами, але розташованими в різних масивах - Піп Іван Мармароський (1937 м) і Піп Іван Чорногірський (2020 м)?

Закарпатське ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp