Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті проводять інвентаризацію очисних споруд

9 червня 2016 р., 19:48

Розпочали з Перечинщини та Великоберезнянщини

Днями у рамках розроблення Стратегії водоочищення Закарпатської області до 2020 року відбулось обстеження реального стану очисних споруд та водозаборів населених пунктів Перечинського та Великоберезнянського районів.

Робоча група складалася з керівників департаменту екології, департаменту ЖКГ та представника басейнового управління водних ресурсів річка Тиса.

На Березнянщині посадовці обстежили поверхневий та підземний водозабори, потужністю 4286,0 м3//добу, та очисні споруди.

У Перечинському районі було обстежено підземний водозабір, очисні споруди та канал Доморадж.

За наслідками виїзду робочої групи встановлено наступне.

У Великоберезнянському районі. Водопостачання КП “Комунал-сервіс» Великоберезнянської селищної ради” та вторинних водокористувачів прісною водою здійснюється з підземних («Забрідь», «Тимошенко», «Застава») та поверхневих («Термачів», «Кремінець», «Карпотино») водозаборів.

Водозабір підземних вод «Забрідь» включає 5 свердловин: №№ 45/0, 23/1, 9147/2, 34/3, 9148/4. Водозабір розташований у південно-східному напрямку від смт Великий Березний .

Водозабір підземних вод «Тимошенко» включає шахтний колодязь, глибиною 11 м за адресою смт Великий Березний, вул. Гожика.

Водозабір підземних вод «Застава» включає свердловину підземних вод б/н, глибиною 11 м, адресою смт Великий Березний, вул. Корятовича.

Водозабір поверхневих вод «Термачів» знаходиться за межами населеного пункту в урочищі Термачів. Водозабори поверхневих вод «Кремінець» та «Карпотино» також знаходяться за межами населеного пункту.

Очисні споруди КП «Комунал-сервіс» Великоберезнянської селищної ради” – споруди повної біологічної очистки, потужністю 1200 м3/добу, введені в експлуатацію у 1976 році.

Випуск очищених стічних вод здійснюється одним береговим випуском у р. Уж.

У Перечинському районі. Водопостачання КП “Комунальник” та вторинних водокористувачів прісною водою здійснюється зі свердловин №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Перечинського водозабору прісних вод, який розташований на правому березі р. Уж, на північно-східній околиці міста, на відстані 1,2-1,5 км від центру м. Перечин. Водозабір функціонує з 1974 р.

Відведення стічних вод підприємства та вторинних водокористувачів здійснюється одним береговим випуском у ріку Уж після очищення на очисних спорудах повної біологічної очистки з доочищенням у біологічних ставках з механічною аерацією, потужністю 381 тис. м3/рік (1043,8 м3/добу). Очисні споруди введені в експлуатацію у 1994 р. У 2004 р. було здійснено реконструкцію очисних споруд.

За результатами інвентаризації, стан водозабірних та очисних споруд В. Березнянського та Перечинського районів визнано задовільним.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp