Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Експерти назвали основні проблеми ужгородської журналістики

15 червня 2016 р., 15:18

Плідні вихідні ІМІ в Ужгороді

Інститут масової інформації провів кілька днів на виїзді в Ужгороді, про наповнення яких хочемо з вами поділитися.

У день приїзду до найзахіднішого обласного центру України – 9 червня – ІМІ провів тренінг для місцевої нової поліції.

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк, медіаюрист ІМІ Максим Ратушний, представник Інституту політичної освіти Володимир Феськов та експертка ІМІ з безпеки Ірина Земляна розказали про особливості роботи журналістів та законодавчі норми, які визначають права і обов’язки журналістів та поліції.

Місцева поліція висловила готовність будувати якісну комунікацію з журналістами і задекларувала дотримання принципів відкритості.

9 липня виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк, представник ІМІ в Закарпатській області Ярослав Гулан та експертка ІМІ Ірина Земляна зустрілися з очільниками області – головою ОДА Геннадієм Москалем та головою облради Михайлом Рівісом.

На зустрічі йшлося про роздержавлення місцевої преси, зокрема, керівництво області висловило підтримку даній реформі.

Увечері 9 липня експерти ІМІ провели традиційну «медіавечірку» з місцевою медіаспільнотою.

На думку експертів ІМІ, основні проблеми якості ужгородської журналістики – це паркет, джинса, відсутність балансу думок в матеріалах, невідокремлення фактів від коментарів.

У той же час, місцеві журналісти висловили готовність будувати горизонтальну комунікацію і працювати над покращенням якості журналістських матеріалів.

На наступний день, 10 червня, експерти ІМІ провели черговий тренінг з комунікацій для місцевої нової поліції та зустрілися з заступником начальника обласного слідчого управління МВС України в Закарпатській області Володимиром Пукманом, з яким домовилися про співпрацю при розслідуваннях нападів на журналістів.

Загалом, на думку експертів ІМІ, у Закарпатській області ситуація з розслідуваннями є досить доброю, справи оперативно передаються до суду.

Увечері 10 червня, представники ІМІ провели невеличку акцію в центрі Ужгорода на підтримку київського Маршу Рівності.

Акція пройшла мирно, перехожі, які підходили питати про Марш Рівності, були дружніми і толерантними.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp