Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Генпрокуратура викликала на допит керівника "Правого Сектору" Закарпаття

23 червня 2016 р., 13:18

Заява Правого Сектору з приводу допиту

На тлі показових, але не надто результативних обшуків у справах злочинів проти Майдану (котрі проводять через два роки після скоєного) Генпрокуратура продовжує пильно цікавитися і добровольцями, представниками патріотичних організацій. І ці системні кроки, спрямовані не проти злочинців, корупціонерів, а проти патріотів, схожі на намагання «деактивувати» всіх людей прямої дії.

Так, сьогодні маємо черговий епізод. У четвер, 23 червня, о 14:30 Генеральна прокуратура України чекає на допит Олександра Сачка, керівника "Правого сектору" Закарпаття.

Олександр (друг "Прут") більшу частину свого життя присвятив націоналізму та боротьбі за краще майбутнє України. Нещодавно йому вручили підозру у скоєнні 15 (!) тяжких та особливо тяжких злочинів. Серед них - створення злочинної банди "Правий сектор", викрадення та катування людей, взяття в заручники неповнолітніх, тероризм і багато іншого. Серед звинувачень – навіть … люстрація, що додає прокурорським матеріалам додаткової абсурдності.

На рідному Закарпатті народ не просто здивований новиною, а це спричинило справжній шок, адже Сашка всі знають як добру та порядну людину. Громадські діячі і організації різних спрямувань – патріотичні, волонтерські, котрі об’єднують ветеранів війни, тощо – підготували та оприлюднили заяву, в котрій засуджують політичні репресії проти Олександра Сачка та вимагають припинити тиск на нього; звернення зібрало більше тридцяти підписів поважних людей і спілок.

Тим не менше, переслідування тривають. Варто зазначити, що в цей самий час чотирьох підозрюваних у аналогічних "гріхах", Мунчака, Деяка, Горбенка і Бурчу, етапували до Закарпаття, навіть не давши їм можливості ознайомитись із матеріалами справи, а також забравши в них можливість оскарження ухвали Печерського суду на тримання їх під вартою, адже цю апеляційну скаргу має розглядати Київський Апеляційний, а підозрювані вже етаповані.

Назбирався цілий ряд запитань до прокуратури, адже замість справедливого розслідування даної справи ми бачимо тільки цілеспрямоване нищення добровольців.

СІЗО по всій Україні переповнені патріотами-активістами, добровольцями-фронтовиками, яких звинувачують за сфабрикованими або необґрунтованими справами. Під "роздачу" потрапили не тільки правосекторівці, бійці "Азову", "Айдару", "Торнадо", "Донбасу", а також сотні вояків ЗСУ. Дійшло до того, що Захисників Батьківщини судять за "нанесення шкоди здоров'ю й загрозу життю" сєпарів!!!

Тому, 23 червня о 14:30 "Правий сектор" збирається біля Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (Київ, вул. Борисоглібська, 18). Запрошуємо всі патріотичні організації, громадських активістів та ЗМІ долучитися до акції! – кажуть в організації. Разом захистимо тих, хто бореться за державу, заради нашої волі й спільної перемоги!
Закарпатський осередок НВР "Правий сектор"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp