Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Безвіз для України: в ЄС пояснили зволікання

12 липня 2016 р., 11:07

Зволікання пов'язане з міграційними проблемами в Європі.Керівництво ЄС продовжує дискусії про те, як убезпечити Європу від нового неконтрольованого потоку мігрантів.

Про це в інтерв'ю Сегодня заявив колишній єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.Відповідаючи на запитання, чи пов'язана затримка з тим, що в Євросоюзі бояться війни на Донбасі, Фюле сказав: "Послухайте, давайте зупинимо цю гру у "хто кого боїться". Я хочу просто нагадати, що в української влади пішли роки на те, щоб виконати всі умови візової лібералізації. І я не питаю у них, чи боялися вони чогось. Тобто це не гра у "страх перед чимось".За словами політика, міграційна криза залишила "багато шрамів на європейському континенті".У Брюсселі, продовжив Фюле, тривають дебати про те, як домогтися кращого контролю над міграційними потоками й Україна до цього відношення не має."Це скоріше реакція на міграційний феномен, з яким ми зіткнулися. І ЄС хоче бути впевнений, якщо щось подібне повториться ще раз ... будуть механізми контролю цього", - додав колишній єврокомісар.

Як повідомляв Корреспондент.net, рішення про скасування віз для України в країни ЄСбуде прийнято восени.7 липня комітет Європарламенту схвалив рекомендації щодо прискорення надання безвізового режиму українцям.Раніше повідомлялося, що Європейський Союз зможе прийняти рішення про безвізовий режим для Грузії, України і Косова не раніше вересня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp