Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майже 17 тисяч закарпатських "спрощенців" можуть насолоджуватися літом

20 липня 2016 р., 16:20

Право на відпустку

Мають саме стільки платників.

В Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що в територіальних органах на обліку перебуває 21 024 платники єдиного податку першої і другої груп. Водночас, згідно з поданою звітністю, 16 896 платників можуть скоритись правом на відпустку, адже вони не використовують працю найманих осіб.

Зауважимо, що право на відпустку може бути використане «єдинником» раз на рік і тривалістю один місяць. Для цього платнику необхідно подати заяву у довільній формі до Центрів обслуговування платників або відділень податкових інспекцій.

Згідно із нормами Податкового кодексу України, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа поточного місяця. Щоб уникнути порушення терміну сплати авансових платежів фахівці ДФС області рекомендують заздалегідь повідомляти про те, що ви вирішили скористатись своїм правом на щорічну відпустку.

Звільнення від сплати податку можливе також на період хвороби, яка підтверджується копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Підставою для не нарахування єдиного податку «спрощенцю», у зв’язку з відпусткою чи лікарняним, є заява. При цьому, у випадку лікарняного, необхідно додати листок непрацездатності.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку суб’єктами господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, визначені статтею 295 Податкового кодексу України.



ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp