Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям винні 5,5 мільйонів зарплати

5 серпня 2016 р., 08:22

Такий борг

Краяни сидять без грошей.

ро це інформують закарпатські статисти.
Станом на червень цього року, рівень безробіття у цілому по Закарпаттю зменшився на 0,1 в.п.. Тож наприкінці червня ми бачили показник - 0,9% населення працездатного віку. Не слід, втім, забувати, що чорний ринок праці та зарплатня у конвертах сильно деформують подібні показники.

Що стосується доходів працюючих, то вже у травні цього року заробітна плата одного працівника сягнула 4 151 гривні. Це на 6,3% більше, ніж у квітні і на майже 30% більше, ніж у травні попереднього року. Втім, мова йде про номінальну заробітну плату. Слід нагадати, що " мінімалка" наразі складає 1450 гривень, тобто майже у 3 рази є меншою.

Індекс реальної заробітної плати у травні порівняно з квітнем склав 106,0%, а порівняно з травнем попереднього року реальна зарплата збільшилася на 17,2%. Тобто тут темпи зростання трохи менші.

Закарпатські роботодавці наразі боргують працівникам майже 5,5 мільйонів гривень, при чому у травні ця сума зменшилася лише на 6,6%. Цікаво, що 80,1% припадає на економічно активні підприємства.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp