Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міжгірщина: Ягоди бюджету не дуже допомогли

7 серпня 2016 р., 18:30

Особливих надходжень нема

Хоч і був бум.

Оскільки можливості заробити гроші на Міжгірщині обмежені, для багатьох жителів району літо є шансом збільшити доходи сімейного бюджету й водночас поповнити «казну» місцевих рад – за рахунок яфин та брусниці.

РДА та райрада додатково довели до сільських та селищної рад ліміти на заготівлю чорниці, які разом становлять 1032 тонни. Утім, як повідомив Василь Маркович, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Міжгірської РДА, надходження грошей від заготівельних організацій поки є невтішними по кожній із сільських рад. Є ради, де не надійшло жодної копійки, хоча ліміти й доведені, а заготівля ягід проходить. Це Ізківська, Нижньостуденівська, Негровецька, Соймівська, Майданська сільради. Найбільш позитивні показники у заготівельній справі має Колочавська, Присліпська, Лозянська, Пилипецька, Буковецька, Торунська сільради.

Загалом на Міжгірщині 18 організацій виявили бажання проводити заготівлю ягід. Зрозуміло, що потрібно вдосконалювати систему заготівлі лісових природних ресурсів, а саме – працювати в одній упряжці органам місцевого самоврядування з територіальними підрозділами органів виконавчої влади, в тому числі з правоохоронними структурами. Щорічний «ягідний бум» є важливою складовою наповнення районного бюджету, тому тільки легалізація заготівлі може цьому посприяти. А це, в свою чергу, й додаткові робочі місця на заготівельних пунктах, які потрібно разом із бізнесом узаконювати, каже Василь Маркович. За його словами, необхідно також втілювати в життя заходи з переробки на місцях та виготовлення готової продукції (консервованого варення, джемів, соків, йогуртів тощо) з цієї цілющої природної сировини.

Газета "Новини Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp