Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: «Війна народжує не тільки героїв, але й негідників та мародерів. І завдання держави, щоб кожен із них отримав по заслугах»

17 серпня 2016 р., 13:40

– Оскільки судова справа щодо батальйону «Торнадо» набула в країні величезного резонансу, хочу зробити деякі роз’яснення щодо діяльності цього підрозділу на Луганщині під час мого керівництва Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією, – заявл

– Обласна адміністрація діяла чітко в рамках міжнародної Женевської конвенція «Про захист цивільного населення під час війни». З прикрістю наголошую, що мирних людей на лінії розмежування доводилося захищати не тільки від бойовиків так званої «лнр», але й від деяких своїх «захисників», котрі прийшли на війну не захищати Україну, а наживатися. 

Коли ж цих людей почали притягати до кримінальної відповідальності, вони взялися влаштовувати різноманітні піар-акції, щоб відвернути увагу від своїх злочинів і зобразити себе «героями, що потрапили під репресії влади».
Класичний приклад цього – затримання батальйоном «Торнадо» в Попаснянському районі поїзду, що віз вугілля в Алчевський коксохім. Завод зареєстрований і платить величезні податки на контрольованій Україною території, а поїзд мав усі необхідні дозволи Антитерористичного центру на перетин лінії розмежування. «Торнадо» зупинив поїзд на станції «Світланове» в кінці червня 2015 року, через кілька місяців після того, як цей підрозділ (створений із раніше судимих осіб на базі розформованого за дискредитацію МВС батальйону «Шахтарськ») вивели зі Станиці Луганської в Лисичанськ через численні злочини.
Ще на початку березня 2015р. я направив тодішньому Генеральному прокурору України Віктору Шокіну звернення з проханням навести лад із військовослужбовцями, які займаються протиправною діяльністю, і щодо яких надходять численні скарги від цивільного населення на лінії розмежування. Лист стосується не тільки «Торнадо», а й інших підрозділів, і це є найкращим доказом, що жодної цілеспрямованої атаки саме на «Торнадо» не було й немає. Війна, на жаль, народжує не тільки героїв, але й негідників та мародерів. І завдання держави в тому, щоб кожен із них отримав по заслугах.
Наводимо лист від 3 березня 2015 року нижче. Прізвища зі зрозумілих причин заретушовані.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp