Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Доба в АТО: артобстріли в Троїцькому і Семигір'ї

19 серпня 2016 р., 10:55

Сепаратисти застосовували важке озброєння на всій лінії фронту, повідомляють військові.

Незаконні збройні формування за четвер, 18 серпня, 73 рази обстріляли позиції сил АТО, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на Донецькому напрямку сепаратисти застосували артилерію калібром 152 мм по позиціях сил АТО в Троїцькому і Семигір'ї, а Луганське і Ленінське були обстріляні з 122 мм артилерії. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом минулої доби вели обстріл позицій сил АТО з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому і Луганському бойовики застосували БМП, а біля Троїцького - зафіксовано застосування танка.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 обстріли. Зокрема, ще до світанку незаконні збройні формування з гаубичної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнка, Павлопіль і Красногорівка потрапили під вогонь мінометів і гранатометів. По позиціях сил АТО в Новотроїцькому та Широкиному сепаратисти застосували гранатомети і кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар'їнки і Талаківки також задіяли бронетехніку. ДРГ сепаратистів, згідно з повідомленням, була відкинута в районі Богданівки.

На Луганському напрямку вогонь вели з артилерії калібром 122 мм по Новозванівці і Калинове-Попасній. По позиціях в Золотому бойовики відкривали вогонь з 120 мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого сепаратисти в основному вели гранатометний вогонь. В Станиці Луганській збройні провокації тривали із застосуванням гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру, а в Новозванівці - із застосуванням стрілецької зброї.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, знову активізувалася повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів безпілотників над позиціями сил АТО.

У свою чергу, у зведеннях сепаратистів йдеться, що залишена висота біля Зайцевого.

"Обстріл з САУ, танків і мінометів в Зайцевому, Докучаєвську, Ясинуватій, по Бутівці, Петровському та Київському районах Донецька. Аеропорт о 21:35 під обстрілом з 120 мм. мінометів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється про бій в околицях Авдіївської промзони - Ясинуватського поста. "Застосовується важка бронетехніка і артилерія. Міномети 82 мм, арта та стрілецьке працюють з посиленням", - йдеться в звіті.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні президент Петро Порошенко заявив про рекордні обстріли в зоні АТО. За словами військових, за добу сепаратисти випустили близько 800 артилерійських і мінометних снарядів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp