Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В селі на Одещині через вбивство дівчинки розгромили поселення ромів

28 серпня 2016 р., 15:51

Громада села вимагає виселення ромів

27 серпня мешканець села Лощинівка виявив в одному з покинутих будинків тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті.

"Правоохоронці нарахували на тілі вбитої численні проникаючі ножові поранення, а також численні синці", - сказав джерело.

Він також уточнив, що дівчинка була з благополучної сім'ї.

Мати і вітчим виявили відсутність дитини вночі, коли повернулися додому.

В Ізмаїльському відділі поліції відкрили кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України.

У поліції повідомили, що в ході відпрацювання села правоохоронці та кінологи вийшли на слід ймовірного вбивці - раніше не судимого 20-річного жителя Лощинівки. Він затриманий і дає свідчення.

Як передає Думська, відразу після затримання підозрюваного в селі спалахнули масові заворушення. Натовп з трьох сотень людей почав громити будинки громади ромів, в якій жив затриманий. Інші члени громади завчасно покинули Лощинівку.

Сьогодні в Лощинівці відбувся схід села, на якому місцеве населення просило владу допомогти вирішити питання з виселенням мешканців ромської національності з населеного пункту.

«На сході були присутні представники влади району, сільський голова, керівництво Ізмаїльського відділу поліції та Головного управління Національної поліції в Одеській області. Під час заходу забезпечували правопорядок співробітники поліції і батальйону спецпризначення. На захід прийшло понад 150 жителів села», - сказали у відділі.

Люди просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності з їх села. Дане рішення підтримали усі присутні на сході. Людям пояснили, що відповідні документи у встановленому законом порядку будуть підготовлені і направлені до компетентних органів, - пише УНІАН.

«Під час заходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх осель, аби забрати речі. Побачивши їх, громадяни стали кричати, щоб вони залишили населений пункт. З метою уникнути будь-яких конфліктних ситуацій правоохоронці створили «коридор» і забезпечили жінкам можливість залишити село», - повідомили у відділі.

Зараз селяни розходяться по домівках. Співробітники поліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку в селі Лощинівка. Ситуація під контролем правоохоронців.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp