Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатському місті знімали кіно (ФОТО)

4 вересня 2016 р., 18:00

"Межа"

Робота велася серйозна

Минулого тижня у Перечині проводили зйомки майбутнього фільму «Межа». Це спільний словацько-український проект. Вчора, 3 вересня, кіно знімали біля школи. Кореспондент «Карпатського об’єктива» була очевидцем.



Об 11 годині центр Перечина перекрили. «Кіно знімають», – пояснили мені міліціонери. У цей час Ужгородською вулицею прямує весільний кортеж, попереду лімузин. Усі автівки чорні. Біля греко-католицької церкви міліціонер регулює рух. Транспорт їде по вулиці Гагаріна, ледве розминається. Утворилися корки. Лімузин ледве повертає вправо – йому місця замало. За ним з центру виїхав жовтий бус, напевно, продукти підвозив до магазину.

– Що, не міг почекати? Негоже врізатися у свальбу, – коментує ситуацію жінка з газетами в руках.

Біля Білого дому зі срібної автівки виходять троє чоловіків, одного з них впізнаю – це Ласло Віда, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Підходять до міліціонера, питають, що сталося, чому їх не пропускають. Страж порядку відповідає коротко: «Кіно знімають».

Біля школи багато людей різного віку, кіношники, встановлено знімальний майданчик. Дорогу і тротуар поливають водою. У калюжах діти мочать взуття – від своїх розваг тішаться. Декілька молодих хлопців з раціями в руках керують процесом, перехожих просять зачекати, не йти дорогою. «Акція», – голосно каже молодий чоловік. Декілька дітей швидко ліплять на дерева та огорожу папірці з написаним текстом словацькою, до пішохідного переходу прямують групи «школярів» з мамами. Діти мають на плечах рюкзаки. Під’їжджає чорна автівка. З неї виходить дівчина з рожевим рюкзаком у рожевій кофтині. Посеред дороги з’являється літній чоловік з порожнім візком та невеликим білим пластмасовим відром на ньому. «Стоп! Назад! Ще раз!» – кричить керуючий зйомками. Спроб було декілька. Я була присутня під час трьох.

– Я ту живу і маву право йти коли хочу і куди хочу, – чоловік напідпитку відповідає міліціонеру, який просить не йти до школи.

– Якоє право ви перекриваєте дорогу? – водій вдався до словесної атаки стража порядку.

– Хлопці, затор до переїзду, водії психують, припиніть на п’ять хвилин, нехай транспорт проїде, он фура на повороті застряла, – міліціонер благає кіношника.

– Ще три хвилини.

– Які три? Ви перше казали: п’ять, а дорога перекрита вже двадцять п’ять.

У цій ситуації міліціонери були як громовідводи.

Дівчата, які брали участь у масовці, розповіли, що за зйомки платять їм по 150 гривень.

– Віка, тяжкі ісе заробітки, – каже худорлява жінка іншій. Та міцно тримає двох дівчат за руки, на репліку знайомої не реагує.

Тетяна Грицищук, фото автора



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp