Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Закарпатті відновлюють ліси (Інфографіка)

9 вересня 2016 р., 17:09

Обсяги відновлення лісів збільшуються

За площею лісового фонду Закарпаття входить до першої п’ятірки серед областей України, а за лісистістю і запасами деревини наша область займає перше місце. На душу населення у нас припадає 0,55 га лісів і 165 куб. м деревини. Для України в цілому ці показники становлять, відповідно, 0,17 га та 16,4 куб. м. Ліси в області зростають на площі 695,7 тис. га і мають 207,5 млн. куб. м деревинних запасів. Та не тільки на деревинні ресурси багаті наші ліси. У достатній кількості тут представлені ресурси технічної сировини, дикоростучих плодів і ягід, грибів та інших не деревинних кормових та харчових продуктів, які є екологічно чистими і тому більш придатними для використання у порівнянні з аналогічними продуктами інших регіонів.

До нарощення такого ресурсного потенціалу закарпатських лісів йшлося століттями. Пригодилися тут і кропітка праця не одного покоління лісівників, і віками набутий досвід ведення лісового і мисливського господарства в гірських лісах, і, безумовно, благодатні природно-кліматичні умови нашого краю.

Обсяги посадок лісу на території Закарпаття з кожним роком зростають і перевищують обсяги санітарних рубок, - повідомляє Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Пропонуємо переглянути тенденцію обсягу лісовідновлення згідно матеріалів весняного техприймання лісових культур та природного поновлення в період 2006-2016рр. по Закарпатському ОУЛМГ.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp