Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: Перейменовані вулиці мають нові вказівники (ФОТО)

28 вересня 2016 р., 17:01

Треба звикати

До нових назв.

 

В Ужгороді виготовили вказівники з назвами вулиць, які перейменовані розпорядженнями Геннадія Москаля на честь силовиків, що загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.
Усього в рамках закону про декомунізацію голова ОДА перейменував на честь загиблих героїв 46 вулиць у різних населених пунктах Закарпаття. Для кожної з нових назв виготовлені по дві таблички.
– Встановлення нових вказівників – це обов’язок органів місцевого самоврядування, однак на місцях не поспішають встановлювати декомунізовані назви,– зазначає Г.Москаль. – У більшості випадків на вулицях досі висять Леніни, Калініни, Дзержинські та інші прокомуністичні ідоли, які, по-перше, не мають ніякого відношення до Закарпаття, а, по-друге, замішані в злочинах проти України.
ОДА вже кілька разів направляла листи з проханням завершити виконання закону про декомунізацію і встановити таблички з новими назвами, однак реакції на це не було. Ми направимо вказівники в кожен населений пункт і проконтролюємо, щоб вони були встановлені в найкоротший час.
Крім табличок із прізвищами загиблих героїв виготовлені стилізовані вказівники на честь Джона Леннона та Енді Воргола. Вулицю Дж.Леннона голова ОДА перейменував у рамках закону про декомунізацію в с.Калини Тячівського району (до цього вона носила назву Леніна), а пл.Е.Воргола – в с.Минай біля Ужгорода (раніше площа називалася Жовтневою). Після перейменування вулицю Дж.Леннона з ініціативи Г.Москаля відремонтували, проклавши нове асфальтне покриття.
Оскільки бюджетні кошти на виготовлення вказівників із новими назвами не передбачені, таблички виготовлені за особисті кошти Геннадія Москаля.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp