Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді презентували проект пам’ятника загиблим в АТО

14 жовтня 2016 р., 12:43

Автор якого Василь Олашин

В Ужгороді відбулася презентації проекту монументу Героям, які віддали життя за Україну під час проведення антитерористичної операції.

Представили проект в обласній адміністрації начальник управління культури Вікторія Фролова та автор – скульптор Василь Олашин. Саме ця робота визнана найкращою у ході конкурсу, оголошеного Закарпатською обласною адміністрацією. Проекти подавалися з 13 березня до 13 травня цього року, три найкращі роботи експонувалися у фойє будівлі на Народній, пройшли широке фахове і громадське обговорення.

Із Василем Олашиним укладено угоду на спорудження монументу на Пагорбі Слави, планується завершити його зведення до Дня захисника України у 2017 році.

Автор детально розповів про задум – буде фігура матері і дитини, які символізують зародження і продовження життя, а також стела, яка розташовуватиметься кутом до фігури. Все буде виконано в граніті і бронзі, на підвищенні входу на Пагорб Слави.

На презентації були також журналісти, учасники АТО, скульптори і митці та всі зацікавлені у зведенні монументу.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що потрібно комплексно розглянути зведення монументу і облаштування всієї прилеглої площі, врахувати питання озеленення, підсвічування, пандусів, дотриматися процедур підготовки до зведення пам’ятника, визначення виконавця робіт із благоустрою.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp