Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що, де, і за скільки можна поїсти в Ужгороді?

16 жовтня 2016 р., 10:25

ТОП-10 закладів

Потрапили під аналіз.

{g}

Перший ТОП ужгородських «столовок» викликав неабияку цікавість у читачів, які підказали чимало інших місць бюджетного харчування, в чомусь не погодились з автором, але в переважній більшості запропонували продовжити такий огляд і розповісти про інші їдальні обласного центру Закарпаття.

Такого роду огляд може бути корисний не лише ужгородцям – адже скористатися можливістю недорого і смачно пообідати захотять, напевно і туристи, особливо студенти та інша молодь. Ні всі приїжджають в наше місто за дорогими путівками, дехто – навіть автостопом.

Отже, ми відвідали ще 10 їдалень. В результаті вирішили не розкладати їх за рейтингом, адже вони досить різні і у кожного клієнта – свої критерії.

1. Їдальня в міській лікарні на «БАМі».

У багатьох може виникнути певне неприйняття, своєрідний психологічний бар’єр: лікарня ніби не місце для громадського харчування. Крім цього, хтось пам’ятає, як годують в наших лікарнях пацієнтів і вже через це відмовиться забігти в цю лікарню.

І дарма. Розташована в невеликому приміщенні на першому поверсі центрального входу до УЦМКЛ їдальня більше нагадує буфет і порадує справді низькими цінами, гарною якістю і асортиментом страв і вкрай милим, привітним персоналом.

Нам обід обійшовся трохи більше за 20 гривень, і це найнижча ціна в цьому огляді.

Оформлення залу простеньке, чистеньке, без пафосу, проте його можна назвати затишним.

2. Їдальня «Ромашка» в підвалі обласної лікарні

Якщо ми вже згадали їдальні при лікарняних закладах, було б несправедливим обійти і «Ромашку», яка розташована в підвалі з зовнішнього боку обласної лікарні. Вхід помітиш не відразу, проте заходять сюди люди доволі часто.

Вас зустріне стандартна стойка для роздачі, а люб’язний персонал запропонує доволі широкий асортимент страв.

Цікава деталь – тут майже нема фіксованих порцій. Перші, м’ясні страви, десерти, гарніри вам продадуть на вагу. Ціни в результаті не надто низькі – обід в «Ромашці» зпустошив мій гаманець на 43 гривні.

Проте – варто відзначити: все смачно.

Підвальне приміщення з арочною стелею надає приміщенню певної романтичності, проте цей потенціал практично не реалізований в оздобленні інтер’єру.

3. «Незабудка» в видавництві «Закарпаття».

Це давно відома і дуже популярна свого часу їдальня. Створена ще в радянські часи і до цього часу несе відбиток минулого. Вхід зараз зроблено окремо, хоча раніше зайти в їдальню можна було через центральну прохідну видавництва.

Майже все обладнання також залишилося з тих часів і стандартне для всіх подібних закладів.

В обідній час тут широкий асортимент при добротній якості. Без відвертостей і «сюрпризів від шефа», проте й жалітися нема причин. Часто бувають страви закарпатської кухні – банош, рокот-крумплі тощо.

Наш обід коштував 34 гривні, проте цілком можливо вкластися і в меншу суму.

Але особливої уваги заслуговує чудове різне дерев’яне оздоблення стін – воно було створено художниками при будівництві видавництва і є чудовим зразком дизайну тих часів. Вартим збереження і піклування.

Весь же інший інтер’єр можна охарактеризувати як законсервований совок. Проте, як і в усіх інших закладах – чистенько.

Окремо працює буфет з кавою, напоями і тістечками.

4. Їдальня у Водному господарстві


В досить новій будівлі за готелем «Ужгород», яку дехто встиг охрестити «палацем Водного господарства» знаходиться наступна відомча їдальня, куди залюбки заходять і сторонні відвідувачі.

Вона також більше нагадує буфет. Цікаво, що ви замовляєте страви згідно меню (ви їх не бачите), сідаєте за стіл і лише потім, після розігріву, їх виносять в зал.

Ціни помірні. Смачний обід, що на фото коштував 32 гривні, і це при тому, що в склянці справжній смачний квас.

5. Їдальня на «Тисі»

Чимось схожа на попередню і їдальня в приміщенні обласної держтелерадіо компанії «Тиса», що на набережній. Сюди також в обідній час здійснюють паломництво ужгородці з багатьох навколишніх закладів. Недарма – готують тут дуже смачно, різноманітно і за помірними цінами. На фото – набір смаколиків, що коштував 38 гривень.

6. Їдальня у дворі хімфаку

У дворі між будівлею хімічного факультету УжНУ та колишнім ректоратом знаходиться «стєкляшка», в якій також можна непогано поїсти. Дістатися сюди зручно з вулиці Панаса Мирного.

Можливо, цей заклад не є їдальнею, проте він вартий згадки тому, що тут працює колектив знищеної колись їдальні ЗОШ№1 (ми згадували її в огляді зниклих їдалень). Тому й традиції славетного закладу частково перенесено й сюди.

Затишний, наскільки це можливо, інтер’єр.

Доступний, хоча й не дешевий цінник.

Готують традиційно якісно і смачно, хоча асортимент значно збіднішав.

– Ми б залюбки готували і більше і різноманітніше, але відвідувачів в цьому місці не дуже багато, тому просто нема для кого робити великий запас готових страв, – пожалілася нам завідувачка кафе.

Ми поїли тут приблизно на 40 гривень

До «спадку шкільної доби» варто віднести те, що тут традиційно готують дуже смачні пиріжки, чебуреки, біляші.

= = =

А тепер черга дійшла до їдалень, які воліють позиціонувати себе як заклади високого рівня.

7. «Гурман» на вул. Яроцькій

Колись ця їдальня вважалася мало не елітною і престижною.

Зараз ця слава дещо вщухла, проте «Гурман» працює і має своїх прихильників і зараз. Сучасний, урбаністичний ,«стерильний» інтер’єр.

Непогане, досить різноманітне меню з цінами дещо вищими, ніж у оглянутих вище закладах.

Можливо, хтось із відвідувачів зі мною не погодиться, але в їжі нема «родзинки». Просто добре приготована їжа. Я заплатив за обід 51 гривню і залишився без претензій, але й без особливого задоволення. І ще – їжу підігрівають в мікрохвильовій печі.

8. «Їдальня на Петефі» + «Їдальня на Фединця»

Дві однакові за класом преміям-їдальні зі схожим меню, схожим інтер’єром, схожим обслуговуванням і, наскільки нам відомо, одним власником. Тому ми й об’єднали їх однією позицією в огляді.

Перша знаходиться на першому поверсі Будинку Побуту на пл. Петефі, друга – на другому поверсі новобудови «Ріо-плаза» на вул. Фединця, де колись був квітковий базар.

Інтер’єр в обох закладах сучасний, вдалий, зі смаком.

Вибір справді великий, з претензіями на унікальність і вишуканість.

Проте і коштує такий вибір відповідно. Ми ж будемо скромнішими і замовимо приблизно те саме, що і в інших закладах.

Ця гастрономічна скромність тим не менше обійшлася в 47 гривень. Вердикт про обидва заклади: якісно, смачно, зручно і недешево.

9. «Прованс» на Петефі

Ця дуже затишна їдальня знаходиться у дворі відомого Палацу Фріда на площі Петефі. Зовні про неї нагадає досить-таки непримітна вивіска.

Проте всередині дизайнери постаралися на славу, їдальня повністю виправдовує назву – інтер’єр витриманий в прованському стилі. Заходити сюди хочеться частіше, адже враження таке, ніби обідаєш вдома.

Що ж стосується їжі – вона теж може називатися домашньою. Смачно, гарно, якісно, різноманітно. Недешево, прямуючи сюди, варто мати приблизно 50 грн на кожного. Звісно ж, якщо обмежувати свої бажання, можна й зекономити. Як і будь-де.

Проте справжнім відкриттям для мене стала…

10. «Палітра смаків» на проспекті Свободи.


Заклад відкрився нещодавно, в другій половині цього року. Але з самого початку взято дуже високий рівень.

Знайти «Палітру» нескладно – вона знаходится поруч з «Вопаком» біля автовокзалу.

Інтер’єр дуже вдалий, дизайнер також заслуговує найвищої оцінки.

Як, згодом, і все інше. Можете оцінити насичене меню закладу:

Проте все, що тут пропонують – варто спробувати. Дуже смачно! Обід, що замовив цього разу я, коштував 40,5 грн.

Але це я досить таки стримувався, адже інші позиції меню виглядають дуже привабливо, тому інші візити до «Палітри смаків» коштували значно більше.

Завдяки всім факторам, особливо - зручному розташуванню цей заклад просто приречений на успіх. В обідній час тут зустрічаються черги до 15 чоловік, але рухаються вони швидко. Якщо якусь страву вам подали не відразу, на тацю ставиться великий пластмасовий номер, за яким тарілку приносять прямо до залу.

= = =

Якщо Вам відомі в Ужгороді ще їдальні, які автор не згадав в цих оглядах – повідомляйте.


Ужгород, їдальні
Агнеса 16.10.2016 14:24 IP: 230.226.137.195
А як же ФМК?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp