Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинщина: Дбати про себе дітей вчили полісмени (ФОТО)

18 жовтня 2016 р., 10:20

Як поводитися

Аби оминути біду.

 

Працівники поліції зустрілися з підлітками села Тур’я Пасіка щоб поспілкуватися про безпеку старшокласників та здоровий спосіб життя. Сьогодні, 17 жовтня, з учнями 8-11 класів загальноосвітньої школи села Тур’я Пасіка зустрілися в.о начальника ювенальної поліції Закарпаття Андрій Курта, представник ювенальної поліції Перечинського відділення поліції та двоє патрульних поліцейських. Основну увагу під час зустрічі зосередили на розумінні підлітками свого місця в суспільстві. Андрій Курта наголосив на тому, що більшість соціальної реклами та профілактичних бесід спрямовані на роз’яснення дітям шкоди від тютюну, алкоголю та наркотиків саме на організм того, хто їх вживає, в той час, як мало часу приділяється тому, щоб пояснити нішу наркомана в суспільстві. Люди, які залежні від алкоголю та наркотиків досягають соціального дна доволі швидко, проходить недовгий час від «першого разу» до втрати друзів, фінансової залежності та проблемами в родині, – пояснив правоохоронець. Поліцейські розповіли дітям, що навіть ховати свою тютюнову залежність від батьків є серйозним випробуванням для родини, так як передбачає обман, який назавжди роз’їдає довіру близьких людей. Крім цього дітям розповіли як не стати жертвою злочину та як розрізняти кримінальне, адміністративне та цивільне право. Підліткам пояснили, що до досягнення ними повноліття, відповідальність за них несуть батьки, в тому числі за правопорушення. Дітям роздали брошури «Твоя безпека» на цю тематику та ілюстровані посібники.

 Важливим було і обговорення питань безпеки життєдіяльності, адже необачна поведінка під час гри у футбол може призвести навіть до серйозніших наслідків, ніж, в якості учасника дорожнього руху. Андрій Курта звернув увагу на те, що дбати про здоров’я потрібно не лише в очевидно небезпечних місцях, але й повсякденному житті, адже травмуватися можна і в шкільному коридорі, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки. Насамкінець правоохоронці розповіли дітям про можливі небезпечні знахідки та навчили реагувати на такі предмети. Потім відповіли на всі питання школярів. Крім правоохоронців з дітьми працювали представники об'єднаного районного військового комісаріату та розповіли про особливості військової служби. Такі зустрічі правоохоронці проводитимуть і надалі та завітають у більшість шкіл нашого краю. 
 Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp