Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У службі порятунку йшлося про реформи (ФОТО)

26 жовтня 2016 р., 10:00

Це і згуртувало колектив

На нараді.

 

25 жовтня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась семінар-нарада за участі заступника начальника управління нагляду у сфері пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Євгена Лінчевського та керівного складу оперативно-рятувальної служби Закарпаття.

Під час зустрічі представник ДСНС окреслив основні аспекти реформування Служби порятунку та відповів на всі питання, що цікавили присутніх.


 

Так, за словами Євгена Анатолійовича метою відповідного реформування є створення високоефективної моделі Оперативно-рятувальної служби, яка здатна за будь яких обставин прийти на допомогу людям та захистити їх життя і здоров’я.

Звісно ж, є багато нововведень, що стосуються державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. Адже зараз, у суспільстві існує думка, що пожежна інспекція здійснює надмірний регуляторний вплив на суб'єкти господарювання, а її забюрократизована діяльність призводить до зниження рівня довіри населення до пожежної інспекції. У подальшому це має негативне забарвлення інвестиційного клімату в державі.

Зараз одним із напрямків реформування є створення сучасної, зрозумілої та привабливої для бізнесу системи запобігання надзвичайним ситуаціям та профілактики пожеж, що заснована на співпраці влади та бізнесу. Реформування Служби порятунку має наблизити країну до європейських стандартів шляхом запровадження ризик-орієнтованого підходу до управління техногенною та пожежною безпекою. Це, у подальшому, надасть бізнесу ефективні та зрозумілі інструменти, які дозволять кожному підприємцю самостійно провести попередню оцінку свого об’єкту та запровадити ефективні заходи протипожежного захисту, зменшуючи рівень ризику виникнення аварії чи пожежі.

Також, існують видимі прогалини у питаннях реагування на надзвичайні ситуації, адже матеріально-технічне оснащення більшості формувань ДСНС не відповідає сучасним вимогам, а близько 80 відсотків пожежно-рятувальної техніки знаходяться в експлуатації понад 30 років та підлягають заміні.

Окрім того, державні пожежно-рятувальні підрозділи не можуть забезпечити своєчасного надання допомоги при виникненні пожеж у віддалених населених пунктах. Тож, вирішенням цього питання має стати збільшення кількості місцевих пожежних команд та створення добровільних пожежних формувань на території країни. У підсумку, кількість усіх пожежних має збільшитись до 300 тисяч чоловік.


Насамкінець зустрічі присутні розглянули як приклад добровільну церковну пожежну команду села Дерцен, Мукачівського району, що вже не перший рік, і доволі плідно функціонує на Закарпатті.





У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp