Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Понад три тисячі закарпатців хворіють грипом та ГРІ

14 листопада 2016 р., 11:08

Станом на 45 календарний тиждень

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик в Закарпатській області рівень активності грипу та ГРІ залишається низьким та аналогічний показникам цього періоду протягом попередніх сезонів.

За минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 3 153 особи, показник захворюваності – 250,41 на 100 тис. населення знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу 345,1 на 100 тис. населення на 27,44%. У порівнянні з попереднім тижнем кількість захворілих збільшилася на 17%.

Найнижчі показники захворюваності на грип та ГРІ зареєстровані серед жителів Тячівського та Рахівського районів, а найвищі – в Ужгородському районі та м.Ужгород.

Захворіло 2 109 дітей віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем найбільше зросла кількість захворілих дітей у віковій групі 15-17 років.

При дослідженні зразків матеріалу від захворілих на базі вірусологічної лабораторії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» та клінічної лабораторії ОДЛ м.Мукачева, збудники сезонних респіраторних вірусних захворювань (Rs-вірус, аденовірус та віруси парагрипу) були виявленні у 24 осіб. Серед позитивних результатів у більшості домінують Rs-вірус та аденовірус.

Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою частка госпіталізованих знаходиться на рівні попередніх тижнів і становить 4,2%.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp