Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Понад три тисячі закарпатців захворіло на гострі респіраторні інфекції

24 жовтня 2016 р., 12:31

Станом на 42 календарний тиждень

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, за минулий тиждень в Закарпатській області на гострі респіраторні інфекції захворіло 3 173 особи, що на 2,2% більше ніж за попередній. Показник захворюваності 251,9 на 100 тис. населення знаходиться нижче епідемічного порогу та відповідає традиційним сезонним рівням. Частка дітей серед захворілих зменшилася у порівнянні із попереднім тижнем і становить 68%. Зменшилась кількість зареєстрованих гострих респіраторних інфекцій у дитячих вікових групах 15-17 років на 15% та 0-4 роки на 7,3%. Госпіталізовано 4,4% від усіх захворілих (142 особи), в т.ч. 117 (82,4%) дітей.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Довідково: за інформацією Міністерства охорони здоров'я в Україні зареєстровані та дозволені до застосування такі вакцини для профілактики грипу із оновленим штамовим складом:

- ВАКСІГРИП Спліт (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція)
- Джі Сі Флю (виробництва Грін Крос Корпорейшн, Корея).

Зараз обидві вакцини проходять контроль якості в Державному експертному центрі, який завершиться у найближчі тижні. Появу вакцин на ринку можна очікувати до кінця жовтня.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp